Logo Klimaatverbond Nederland
seperator
Dit keer een bondige nieuwsbrief met een bericht over:
  • Onze samenwerking met Newpublic t.b.v. een Mastership Klimaat en Duurzaamheid voor trainees;
  • Webinar Halte 4: Maatschappelijk samenspel in de wijktransitie (aankomende vrijdag);
  • Ledenraadpleging eind juni;
  • Terugkijken webinar Halte 3: De integrale aanpak hitteadaptatie;
  • Save the dates voor de toer in het kader van 30 jaar Klimaatverbond Nederland: het Jubileumprogramma op 24 november.
seperator
Newpublic
foto-stekkers
Newpublic en Klimaatverbond Nederland ontwikkelden voor jonge pioniers in het publieke domein een Mastership Klimaat en Duurzaamheid. Dit is een leerlijn voor jonge professionals (trainees) van anderhalf jaar die naadloos aansluit bij de actualiteit, de beleidspraktijk en de laatste stand van kennis. Een zeer interessant programma voor onze achterban waarmee jonge professionals in gemeenten, provincies en waterschappen direct de kans krijgen om een diepe duik te nemen in de inhoud en de eigen professionaliteit verder op te bouwen. Kortom: werken aan capaciteitsopbouw binnen de eigen werkpraktijk en organisatie. In september start een nieuwe ronde, dus u kunt uw jonge professional nu aanmelden!
seperator
Vrijdag 17 juni: webinar Hoe organiseren we het maatschappelijk samenspel dat nodig is voor de wijktransitie? Meld je aan.
halte4-klimaatverbond
seperator
Ledenraadpleging
Eind juni ontvangen jullie (Klimaatverbond-leden) van ons een mailing met de jaarstukken over 2021. In plaats van een fysieke ledenvergadering is het nu een digitale ledenraadpleging over onder andere onze financiële jaarrekeningen en het inhoudelijke jaarverslag. Deze zullen na goedkeuring natuurlijk ook gepubliceerd worden op onze website.
20220607 KVN jaarverslag-cover
seperator
Halte 3
22020603-hitteadaptatie-1320x752
Doel van deze bijeenkomst was om informatie uit te wisselen over de verschillende aspecten van hitteadaptatie, de noodzaak van integraal werken en hoe daar nu in Nederland aan gewerkt wordt. Met bijdragen van wethouder Cathelijne Bouwkamp (gemeente Arnhem), RIVM, TAUW, Hogeschool van Amsterdam.
seperator
Save the date
In het kader van ons 30-jarig jubileum heeft Klimaatverbond Nederland nog meer in petto na de zomer. Alvast enkele data om in de agenda te zetten:
16 september: Halte 5 – Koeltebeleid (ovb)
28 oktober: Halte 6 – De inzet van CO2-beprijzing voor
24 november: Eindhalte – Jubileumprogramma
plaatje-1000x540-crop-31-45
Copyright © 2022 Klimaatverbond Nederland, All rights reserved.