Logo Klimaatverbond Nederland
seperator
De zomertijd is nu echt aangebroken met zonnig, warm weer en voor sommigen is het al vakantietijd. Daarom in deze nieuwsbrief ter inspiratie terugblikken op (online) bijeenkomsten en ook diverse save the dates om vooruit te kijken naar na de zomer.
  • Wegbereiders CO2-beprijzing in provincie Drenthe met succes afgerond;
  • Terugblik Wijksafari Holtenbroek in Zwolle;
  • Onze samenwerking met Newpublic t.b.v. een Mastership Klimaat en Duurzaamheid voor trainees;
  • Jaarverslag 2021 staat online;
  • Terugblik VNG-congres;
  • Terugblik webinar Halte 3: De integrale aanpak hitteadaptatie;
  • Terugblik webinar Halte 4: Maatschappelijk samenspel in de wijktransitie;
  • Save the dates voor de toer 30 jaar Klimaatverbond Nederland;
  • Save the date: 'CO2-Prestatieladder voor overheden’ van SKAO op 11 oktober 2022.

In de vakantietijd blijven wij bereikbaar voor vragen of informatie, want er is altijd wel een deel van ons team aan het werk. We wensen iedereen een mooie zomer!

Team Klimaatverbond Nederland
seperator
Wegbereiders CO2-beprijzing in provincie Drenthe met succes afgerond
circulaire-infra-marathon-drenthe
Na de provincie Friesland heeft nu ook de provincie Drenthe de tweede fase van het Wegbereidersprogramma afgerond. Hierin is er binnen de afzonderlijke provincies gewerkt aan een uitvoeringsplan, waarbij collega’s van verschillende afdelingen gezamenlijk aan de opgave werkten. Op 5 juli werd dit proces in Drenthe afgerond.
seperator
Terugblik Wijksafari Hitte in Holtenbroek
Wijksafari Hitte Holtenbroek
Tijdens de Wijksafari Hitte op 28 juni spraken bewoners van de wijk Holtenbroek in Zwolle met mensen van de gemeente, woningcorporatie en andere professionals over hittestress in hun wijk, én wat ze daaraan kunnen doen.
seperator
Newpublic
foto-stekkers
Newpublic en Klimaatverbond Nederland ontwikkelden voor jonge pioniers in het publieke domein een Mastership Klimaat en Duurzaamheid. Dit is een leerlijn voor jonge professionals (trainees) van anderhalf jaar die naadloos aansluit bij de actualiteit, de beleidspraktijk en de laatste stand van kennis. Een zeer interessant programma voor onze achterban waarmee jonge professionals in gemeenten, provincies en waterschappen direct de kans krijgen om een diepe duik te nemen in de inhoud en de eigen professionaliteit verder op te bouwen. Kortom: werken aan capaciteitsopbouw binnen de eigen werkpraktijk en organisatie. In september start een nieuwe ronde, dus u kunt uw eigen jonge professional nu aanmelden of een trainee van Newpublic in uw organisatie betrekken!
seperator
Jaarverslag
Ons jaarverslag van 2021 is door de leden vastgesteld en daarmee nu voor iedereen in te zien. Het geeft een mooi overzicht van wat we vorig jaar allemaal in gang hebben gezet en waarmee we ook dit jaar nog bezig zijn. Nieuwsgierig geworden?
20220607 KVN jaarverslag-cover
seperator
VNG-congres-2022
Terugblik VNG-congres
Wij waren met onze bestuursleden, directeur en communicatieadviseur aanwezig op het VNG-congres. We hebben daar vele nieuwe, maar ook opnieuw benoemde bestuurders en raadsleden ontmoet. Dat heeft interessante gesprekken opgeleverd die weer duidelijk hebben gemaakt hoe belangrijk kennisdeling, handreikingen en integrale aanpakken zijn. Er is zoveel te doen met op dit moment te weinig mensen. Wij gaan ons samen met jullie beraden op hoe wij hierin nog meer kunnen ondersteunen. Neem vooral contact met ons op als je specifieke vragen hebt of op zoek bent naar informatie.

seperator
Terugblik Halte 3
22020603 hitteadaptatie
Doel van deze bijeenkomst was om informatie uit te wisselen over de verschillende aspecten van hitteadaptatie, de noodzaak van integraal werken en hoe daar nu in Nederland aan gewerkt wordt. Met bijdragen van wethouder Cathelijne Bouwkamp (gemeente Arnhem), RIVM, TAUW, Hogeschool van Amsterdam.
seperator
Terugblik Halte 4
20220617 collectieve verduurzaming woningen
We staan voor de enorme omschakeling naar een duurzame energievoorziening. Daarvoor is gericht samenspel van de overheid, de markt en georganiseerde bewoners noodzakelijk, op lokaal én regionaal niveau. We blikken terug op een gesprek over wat een maatschappelijke dienstenorganisatie (M-EDO) kan betekenen voor de collectieve verduurzaming van woningen en waarin HVC en Energie Samen Rivierenland hun inzichten met ons delen.
seperator
Save the date
Na de zomer heeft Klimaatverbond Nederland in het kader van ons 30-jarig jubileum nog meer in petto. Mocht u het nog niet gedaan hebben hier enkele data om in de agenda te zetten:
16 september: Halte 5 – Koeltebeleid
28 oktober: Halte 6 – De inzet van CO2-beprijzing
24 november: Eindhalte – Jubileumprogramma
plaatje-1000x540-crop-31-45
seperator
Save the date: ‘CO2-Prestatieladder voor overheden’ van SKAO op 11 oktober 2022
headway-F2KRf_QfCqw-unsplash
Het is van belang dat we als maatschappij onze CO2-voetafdruk verkleinen. Zo ook die van overheidsorganisaties. De CO2-Prestatieladder, oorspronkelijk ontwikkeld door ProRail, is een gecertificeerd CO2-managementsysteem bedoeld om de CO2-uitstoot van een organisatie in beeld te brengen en gestructureerd omlaag te brengen. Binnen de eigen bedrijfsvoering, maar ook in projecten en in de keten. De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO), de eigenaar en beheerder van de Ladder, organiseert op 11 oktober een bijeenkomst in Utrecht, speciaal voor overheden.
seperator
Copyright © 2022 Klimaatverbond Nederland, All rights reserved.