De eerste ronde van de Energy Battle is gewonnen door de gemeente Arnhem, met op de tweede plaats Nijmegen en de derde plaats Beek. Arnhem behaalde een gemiddelde besparing van maar liefst 26,75%! Dit komt neer op een gemiddelde besparing van 1100 kWh en €250 per jaar per deelnemer.

Enkele fanatiekelingen hebben zelfs besparingen van rond de 60% gerealiseerd. Zoals topspeler Bennie, die 66,94% stroom wist te besparen. Hoe? "Wij waren al enkele maanden bewust met ons energieverbruik bezig. Zo hadden wij in maart al een nieuwe Led-tv gekocht. Ook waren wij er achter gekomen dat onze vijverpomp veel te veel stroom verbruikte: 12 kW per dag! Na de visstand drastich verlaagd te hebben, kon deze uit. Ook zijn al onze lampen zijn vervangen door Ledlampen."

Op de Dag van de Duurzaamheid zijn negen nieuwe teams vol goede moed aan de tweede ronde begonnen. Ook zij gaan een maand lang thuis eletriciteit besparen met behulp van de Wattcher. Daarna volgt nog een derde ronde en wordt de definitieve winnaar bekend gemaakt. Op de Warme Truiendag op 10 februari 2012 wordt de winnaar gehuldigd.