Van 22 tot en met 24 november organiseren wij de Week van Lokaal Klimaatbeleid 2022. In verschillende themasessies stellen we als wegbereider in deze periode urgente klimaatthema's centraal.

Onze adviseurs en experts gaan met deelnemers in gesprek, inspireren en verdiepen in inhoudelijke sessies. We geven antwoord op de vraag hoe je urgente thema's vertaalt naar lokaal klimaatbeleid. Hoe bundel je visie, kennis en ervaring om als organisatie en samenleving sneller in beweging te komen? Tijdens de Week van Lokaal Klimaatbeleid gaan we met onze leden en partners dieper in op deze en andere vragen.

Bekijk hier het programma en meld je aan voor de diverse onderdelen.

Voor wie? 

De Week van Lokaal Klimaatbeleid is vooral interessant voor beleidsmedewerkers, raadsleden en statenleden, bestuurders, als ook de samenwerkingspartners die betrokken zijn bij de klimaatopgave in de verschillende regio’s.

30 jaar

Vereniging Klimaatverbond Nederland bestaat dit jaar 30 jaar. We hadden gehoopt dat in die periode de klimaatdoelen waren behaald en ons bestaan niet langer nodig was. Niets is minder waar. Daarom zetten we door. Meer dan ooit. Op korte en lange termijn zijn acties nodig. Dit vraagt denk- en daadkracht vanuit de samenleving. Daar draagt toekomstbestendig klimaatbeleid hard aan bij. Wij helpen decentrale overheden hier écht werk van te maken. 

In gesprek

In gesprek met onze leden en partners behandelen we vraagstukken en urgente thema’s. Thema’s die vragen om een directe aanpak nu, als ook een langjarige aanpak en daarmee kennis- en capaciteitsopbouw ‘in huis’.

In het afgelopen jaar organiseerden wij verschillende webinars met en voor onze leden. Webinars over:

  • De energietransitie met en in de wijk
  • Het nut van een klimaatfonds
  • De integrale aanpak van hittestress
  • Hoe organiseren we maatschappelijk samenspel voor de wijktransitie
  • Koeltebehoefte als blinde vlek in het klimaatdebat

De webinars zijn via deze link terug te kijken. In onze online magazine gaan we met onze leden en partners dieper in op deze thema’s. De online magazines vind je hier op onze websiteIn elk magazine zoomen we aan de hand van essays dieper in op de genoemde thema's. Een overzicht van deze publicaties vind je hier.

Tijdens de Week van Lokaal Klimaatbeleid, die we van 22 tot en met 24 november organiseren, borduren we voort op de inhoud van bovengenoemde webinars en komen een aantal andere urgente klimaatthema's aan bod.

Bekijk hier het programma en meld je aan voor de diverse onderdelen.