Deze maand in onze nieuwsbrief:
  • Vrijdag 2 februari: de 18e Warmetruiendag. Doe mee!
  • Jaarplan - De focus van Klimaatverbond in 2024
  • Vul de enquête in: welke training heeft jouw gemeente nodig voor de energietransitie?
  • Pilot voor gemeenten ter versnelling van de energietransitie - Nog plekken beschikbaar
Over Klimaatverbond
Klimaatverbond Nederland werkt in de rol van wegbereider aan impactvol en doelmatig lokaal klimaatbeleid. Waar we ons dagelijks mee bezig houden en wat we voor jou en jouw overheid kunnen betekenen, ontdek je op onze website.
seperator

Morgen 2 februari de 18e Warmetruiendag - Doe mee!

Warmetruiendag - Petra Lettink - Directeur Klimaatverbond Nederland
Morgen 2 februari trekken we massaal weer een extra warme trui aan. Dit jaar is de 18e editie en het verhaal blijft hetzelfde: gedragsverandering en bewustwording creëren over hoeveel potentie energiebesparing heeft, en hoe simpel het kan zijn.

Warmetruiendag gaat over de kracht van collectieve actie: samen energie besparen geeft energie! En als iedereen het hele stookseizoen de verwarming 1 graad lager zet, dan besparen we met elkaar 3,3 miljoen kuub gas op jaarbasis.

Heb jij je al aangemeld met je organisatie? Dat kan hier >>

Jaarplan - De focus van Klimaatverbond in 2024

We zijn verheugd om ons jaarplan voor 2024 met u te delen, waarin we onze inspanningen op het gebied van klimaatmitigatie & -adaptatie presenteren.

Ontdek welke werkzaamheden we voortzetten vanuit 2023, welke nieuwe thema's we aansnijden en welke uitdagingen we verwachten. Alle details vind je in het jaarplan >>

Vul de mini-enquête in: welke training heeft jouw gemeente nodig voor de energietransitie?

Laat ons weten wat jij en jouw gemeente nodig hebben. Deze enquête richt zich namelijk op het begrijpen van jullie specifieke trainingsbehoeften en -voorkeuren om de energietransitie te versnellen. De resultaten van de enquête gebruiken we voor trainingen op maat, waar ook jouw gemeente gebruik van kan maken.

Jouw mening stellen we erg op prijs. Wil je de enquête vóór 20 februari invullen? Alvast bedankt!
We gaan zorgvuldig met alle antwoorden om
seperator

Pilot voor gemeenten ter versnelling van de energietransitie - Meld je aan

Met het Europese project AT LAST ondersteunen we gemeenten die in 2024 onder andere willen starten met een collectieve aanpak om woningen te verduurzamen. Heeft jouw gemeente interesse? Meld je aan voor de pilot, er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Of neem contact op voor meer informatie: jan.engels@klimaatverbond.nl.
Het doel van AT LAST
Het doel van AT LAST is gemeenten in Europa te ondersteunen met het structureel versnellen en opschalen van de verduurzaming van buurten. Dit gebeurt aan de hand van een wijkuitvoeringsplan (WUP). De focus ligt op een geïntegreerde aanpak, het opzetten en ondersteunen van collectieve financiering (subsidies), en publiek-privaat-maatschappelijke samenwerking.
Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom klimaat en duurzaamheid

Volg ons op LinkedIn >>

seperator
Copyright © 2024 Klimaatverbond Nederland. Alle rechten zijn gereserveerd.