Dit stookseizoen zijn in meer dan 20 gemeenten bestuurders, vrijwilligers en milieu-inspecteurs aan de slag gegaan met de energieverspilling door open winkeldeuren. Hieronder het laatste nieuws over de winkeldeurenactie van Het Klimaatverbond i.s.m. de deelnemende gemeenten en vrijwilligersgroepen.

Op 24 en 26 februari jl. zijn in Maastricht 54 winkeliers in de binnenstad bezocht door leden van Milieudefensie Maastricht en riep wethouder Nuss winkeliers per brief op zuinig te zijn op energie en de winkeldeuren zoveel mogelijk dicht te houden. Net als in Amsterdam gingen ook in Groningen milieu-inspecteurs eind februari langs bij 60 winkels.

Ede

Ook de gemeente Ede ondersteunt het project Houd de warmte binnen en kijkt samen met de betrokkenen hoe het forse energieverlies door de open winkeldeuren kan worden verminderd. De Edese winkel Hünkemoller heeft een energiezuinige winkelentree geinstalleerd. Gekeken wordt de komende tijd naar de invloed op de omzet en wat de reacties van de klanten zijn. Bij een soortgelijk onderzoek in Amsterdam bleek dat het aantal klanten gelijk was gebleven en de klanten positief reageerden. De nieuwe deur van de Edese winkel wordt vrijdag 18 maart om 10.00 uur geopend door wethouder Kremers. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws op www.houddewarmtebinnen.nl en via twitter.com (@warmwinkelen).