Veel bedrijven, organisaties en mensen thuis zijn al bezig met het beperken van hun CO2-uitstoot. En zij plukken daar nu al de vruchten van. Om die aanpakkers in het zonnetje te zetten is het Klimaatakkoord gestart met de online serie 'Aanpakkers'. De serie vertelt de verhalen van deze koplopers.

Die verhalen gaan over verrassend simpele oplossingen tot hightech uitvindingen, en alles wat er tussen in beweegt.

Ook initiatieven bij leden van Klimaatverbond Nederland onder de aandacht

In samenwerking met web-redacteurs van het Klimaatakkoord besteden we graag aandacht de serie Aanpakkers en delen wij graag de verhaal van de doeners. Van bedrijven, organisaties en mensen die het vertouw nemen om de klimaatdoelen op tijd te halen. En dus ook verhalen van initiatieven die zich afspelen bij onze leden, zoals de coöperatie Grunneger Power. Een coöperatie die samen met andere lokale energiecoöperaties uit het Noorden haar eigen energiebedrijf opgericht: Energie VanOns. Hoe Grunneger Power en Energie VanOns zich ontwikkeld hebben, lees je in dit verhaal op de website van het Klimaatakkoord.

Wekelijks nieuwe online verhalen

De serie is te volgen op www.klimaatakkoord.nl/serie-aanpakkers. Wekelijks zullen hier nieuwe verhalen met mooie voorbeelden uit de praktijk worden getoond. Het moraal van alle verhalen hebben één overeenkomst: aanpakken én doen!