Op 29 september hebben banken, bouwers, garantie-instituten, makelaar-taxateurs, gemeenten, provincies, energiecoöperaties en nog vele anderen de DEAL Stroomversnelling Koopwoningen getekend. Dat is heel goed nieuws, want vanaf 1 januari 2016 is een renovatie van je huis gewoon te koop. Binnen enkele dagen je huis verbouwd naar Nul op de Meter, voor dezelfde woonlasten als nu want je energierekening betaalt de renovatie. Binnenkort is op Ons Huis Verdient Het TV te zien hoe mooi en leuk wonen zonder energierekening is.

Vanaf 26 oktober gaat de tweede serie Ons Huis Verdient Het van start op RTL4. Tot en met 14 december zullen er elke zondag rond 16.30 uur in totaal acht afleveringen worden uitgezonden. De eerste serie van acht afleveringen startte in april 2014. Alle afleveringen uit deze eerste serie zijn terug te kijken op onshuisverdienthet.tv.

Ons Huis Verdient Het is een initiatief van Energiesprong. Energiesprong is het meerjarige innovatieprogramma voor energieneutrale bouw. Het wordt door Platform31 uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Jaarlijks betalen we in Nederland 13 miljard euro aan energiekosten voor koop- en huurwoningen. Met dit enorme bedrag zouden we woningen ook kunnen renoveren om ze energieneutraal te maken, waardoor ze samen aanzienlijk minder CO2 uitstoten. Energiesprong wil dit plan vooruit helpen door op grote schaal vraag en aanbod te laten ontstaan voor woningen en gebouwen zonder energienota en door partijen die het mogelijk kunnen maken anders naar dit vraagstuk te laten kijken. En door te laten zien dat mensen in Nederland er klaar voor zijn.

Laat je stem horen en ondersteun de actie

Via de campagne Ons Huis Verdient Het geeft Energiesprong huiseigenaren massaal de kans om te laten weten dat zij energieneutraal willen wonen. Hoe meer steunbetuigingen, des te beter. Want dan zien de betrokken partijen de vraag en de noodzaak van verandering. En zullen minister, banken en bouwers samen obstakels in wet- en regelgeving weghalen, financieringsconstructies mogelijk maken en met een goed en betaalbaar aanbod komen. Met garantie! Energiesprong werkt samen met partijen die hier ook in geloven: collega’s, vrienden, maatschappelijke organisaties, gemeenten, provincies, belangenverenigingen, bouwers en banken. Daarnaast heeft Energiesprong een aantal partners die de campagne ondersteunen en verder helpen verspreiden.

Ook het Klimaatverbond heeft de DEAL Stroomversnelling Koopwoningen ondertekend en betuigt steun aan het initiatief.