Op 21 en 22 maart is de lunch-to-lunchbijeenkomst Energy Matters. Dit Europese evenement staat in het teken van herinrichting van de stedelijke gebieden met duurzaamheid als leidend principe. Onder andere met sprekers uit Antwerpen, Malmö, Hamburg en Amsterdam. Het Energy Matters congres is in Zaandam (op slechts 12 minuten van Amsterdam CS) en u kunt zich nog aanmelden via duurzaan@zaanstad.nl.

Powersessie Netwerk Burgemeestersconvenant

In het ochtendprogramma van 22 maart zal de burgemeester van de gemeente Utrechtse Heuvelrug motiveren wat de meerwaarde is voor zijn gemeente om als 21e gemeente van Nederland het Covenant of Mayors (COM) te gaan ondertekenen. Aansluitend vindt een Powersessie plaats van het Netwerk Burgemeestersconvenant, met als titel: Climate Neutral Cities in EU: Driving Forces for Local Government. De voorzitter van het Klimaatverbond, wethouder Robert Linnekamp van de gemeente Zaanstad, en de Nederlandse COM ambassadeur, burgemeester Arnoud Rodenburg van de gemeente Midden-Delfland nodigen u van harte uit om u aan te sluiten bij dit Europese netwerk van burgemeesters.

Meer informatie over het Covenant of Mayors kunt u vinden op www.eumayors.eu en www.burgemeestersconvenant.nl. We kijken er naar uit u te mogen ontmoeten op 21 en 22 maart in Zaandam!