Op 22 maart van 13:30 tot 16:00 uur organiseert het Klimaatverbond aansluitend op het ‘Energy Matters’ congres in Zaandam een workshop voor lokale overheden over het SER traject richting het Nationaal Energieakkoord. Daarin brengen wij u onder andere op de hoogte van de resultaten van de SER enquête die wij in de afgelopen weken hebben gehouden bij gemeenten en provincies.

Ook bekijken we de volgende stappen in het proces om te komen tot een Nationaal Energieakkoord. Als u hier bij wilt zijn (en van een gemeente of provincie bent) en zich nog niet heeft aangemeld bij het invullen van de enquête over het SER Energieakkoord, dan kunt u zich aanmelden per mail via info@klimaatverbond.nl. U wordt dan ook zo spoedig mogelijk geïnformeerd over het definitieve programma van deze bijeenkomst.

U bent natuurlijk ook van harte uitgenodigd voor het Energy Matters congres op 21 en 22 maart in Zaandam. Dit is een Europees evenement dat in het teken staat van herinrichting van de stedelijke gebieden met duurzaamheid als leidend principe. Er zijn onder andere sprekers uit Antwerpen, Marlö, Hamburg en Amsterdam. Voor lokale overheden vindt in de ochtend van 22 maart een Powersessie plaats van het Netwerk Burgemeestersconvenant, met als titel: Climate Neutral Cities in EU: Driving Forces for Local Government. Daarvoor zal de burgemeester van Utrechtse Heuvelrug motiveren wat de meerwaarde is voor zijn gemeente om als 21ste gemeente van Nederland het Covenant of Mayors (COM) te gaan ondertekenen.

Het Energy Matters congres vindt plaats in Zaandam (op slechts 12 minuten van Amsterdam CS). U kunt zich nog aanmelden via duurzaan@zaanstad.nl. Als u zowel bij het congres als de SER workshop wilt zijn, kunt u zich in één keer aanmelden via duurzaan@zaanstad.nl (met vermelding dat u ook bij de SER workshop wilt zijn).