Vanaf 29 maart start de European City Facility (EUCF) met de tweede financieringsronde voor investeringsconcepten om de energietransitie te versnellen. In deze tweede ronde maken een groter aantal steden de kans op een ondersteuning ​​van € 60.000,- om hun investeringsconcept te ontwikkelen. De EUCF mag deze ronde meer gemeenten selecteren dan in de eerste ronde. Toen werd de subsidie aan vier Nederlandse gemeenten toegewezen, het hoogste aantal van alle West-Europese landen. 

De aanvragen kunnen worden ingediend van 29 maart tot en met 31 mei. Alle informatie, zoals criteria en een aantal herziene richtlijnen voor aanvragers, als ook de informatie over hoe u uw concept dient aan te melden, vindt u binnenkort op de EUCF-website.

Ga op tijd aan de slag

Het EUCF-team moedigt steden in de hele EU aan om hun duurzame energieprojecten te vorm te geven, contact op te nemen met de experts van hun land en de website en / of helpdesk te raadplegen voor vragen over de geschiktheid van hun aanvraag. Daarom moedigt het team steden aan om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de respectievelijke landenexperts. In een tweede stap moeten de documenten worden voorbereid en gecontroleerd.

Last but not least: wacht niet tot de laatste minuut met het uploaden en controleren van uw documenten en zorg ervoor dat de landenexpert genoeg tijd heeft om uw documenten dubbel te controleren!

2e Call EUCFConsortium EUCF