Op 2 maart 2014 zijn de zonnepanelen van tennisvereniging Vogelenzang officieel in gebruik genomen door wethouder Annemieke Schep van de gemeente Bloemendaal. De 42 panelen zijn door vrijwilligers van de vereniging op het dak van het clubhuis aangebracht. Naar verwachting zullen de panelen in 85% van de energiebehoefte van de vereniging voorzien.

De zonnepanelen van de tennisvereniging zijn een van de resultaten van het project “Duurzaam Vogelenzang” dat enkele jaren geleden door de gemeente werd geïnitieerd. Deze werkgroep met vertegenwoordigers van lokale verenigingen en instanties, onder leiding van wethouder Annemieke Schep, had als doel om de mogelijkheden van alternatieve energiebronnen te onderzoeken.

“Het clubhuis van tennisvereniging Vogelenzang heeft een plat dak en een gunstige ligging ten opzichte van de zon", aldus voorzitter Edward Hoep. "Zodoende kwam de toepassing van zonne-energie snel in beeld. Het bestuur en de leden van tennisvereniging zijn trots op onze zonnepanelen en verheugd dat wethouder Annemieke Schep van de gemeente Bloemendaal op 2 maart het systeem officieel in gebruik wil stellen.”  

Wethouder Annemieke Schep: “Vorig jaar stonden we rond deze tijd bij het dorpshuis om de zonnepanelen in gebruik te nemen en nu is de tennisvereniging aan de beurt. Wat mooi om te zien dat Vogelenzang, door de inzet van veel enthousiaste inwoners, steeds duurzamer wordt!”

De gemeente Bloemendaal stimuleert het gebruik van zonnepanelen onder haar inwoners. Vorig jaar nam de gemeente de Zonatlas in gebruik. Hiermee kunnen alle inwoners zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de beste plek op hun dak is om deze te plaatsen. De Zonatlas is te vinden op www.zonatlas.nl/bloemendaal.