Komende maand kunt u binnen de Klimaatacademie aan de slag met bewonersparticipatie en gedragsverandering voor duurzaamheid. Wilt u zich professioneel ontwikkelen? U bent welkom in Utrecht, Arnhem en Zwolle, of bij u op locatie. Klik verder voor data en inschrijvingen.

ntGedragsverandering inzetten voor een duurzame gemeentelijke organisatie

In deze workshop laat Nienke Trap zien hoe u als organisatie principes en inzichten vanuit de psychologie kunt inzetten voor het realiseren van gedragsverandering binnen je eigen organisatie. Dit zorgt voor betrokken en actieve medewerkers en uiteindelijk het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen.

We gaan aan de slag aan de hand van een praktische methode: analyse, ontwerp, implementatie en evaluatie. Elke stap oefenen we samen aan de hand van voorbeelden en een case study uit de praktijk.
Tenslotte maken we een begin met uw actieplan, met speciale aandacht voor hoe u alle betrokkenen enthousiasmeert en hoe u tijdens het proces de voortgang monitort en successen viert.

Data en locatie:
21 en 25 maart te Arnhem

Aanmelden en meer informatie

ntBasics van Bewonersparticipatie

Met 5 eenvoudige basistips samen aan de slag met bewoners voor een gedegen wijkaanpak.

U staat voor de opgave aan de slag te gaan met aardgasvrij en andere zaken rondom de energietransitie. U vraagt zich af: "Hoe krijgen we bewoners mee?" Het is misschien wel de meest gestelde vraag bij de energietransitie. Wij beginnen met andere vragen. Kom naar de 2-uur-durende workshop in Utrecht en wij nemen u mee in de bewonersreis met heikele kwesties en oplossingen.
In deze workshop proeft u het Klimaatavontuur zoals Kirsten Notten, Ariane Lelieveld en Marianne Zuur dat in hun wijken mee maken. Aan de hand van uw casus of vraag gaan jullie samen als bewoners op reis om te ervaren welke 5 - even verrassende als natuurlijke - sleutels u zo in uw rugzak kunt stoppen om morgen toe te passen. Kirsten, Marianne en Ariane baseren hun aanpak op onderbouwde ervaringen en praktisch getoetste kennis. Een kijkje in hun rugzak: dialoogvoering, communitybuilding, storytelling, systemisch werken, gedrags- en breinkennis, toegepaste kunst, buurtaanpakken.

Data en locatie:
7 maart in Utrecht
3 april in Zwolle

Aanmelden en meer informatie