Meer dan 100 scholen in Nederland doen in oktober mee aan Groene Voetstappen. De ruim 20.000 leerlingen gaan lopend, fietsend en op de step naar school voor een gezonder klimaat: samen op stap voor een schoner milieu en minder CO2-uitstoot. En dat is hard nodig, want in veel steden is de luchtkwaliteit slecht door de vele voertuigen en we gebruiken nog steeds meer grondstoffen dan dat de aarde per jaar kan vernieuwen. Doet u als gemeente ook mee?

Scholen aanmelden

Wil je dit jaar ook graag een week aandacht besteden aan duurzaamheid en het lopen het fietsen stimuleren? Meld uw gemeente of scholen dan alsnog aan via de website.
De actie kan ook in een andere week worden uitgevoerd. Zolang de voorraad strekt kunnen we nog stickerboekjes leveren en anders krijgt de school in ieder geval een inlogcode voor het digitale scorebord (handig voor op het digibord!)

Meer informatie over leerdoelen, lesbladen en kosten vindt u op www.groenevoetstappen.nl/info.

Nieuw lesmateriaal

In de zomervakantie hebben we het lesmateriaal aangevuld met nieuwe werkbladen en de stickerboekjes zijn aangepast voor dit schooljaar. Ze zijn allemaal gedrukt en worden in september verzonden.

Heeft u nog vragen, ideeën of opmerkingen? Stuur gerust een mailtje naar groenevoetstappen@klimaatverbond.nl of bel naar 088-0238900 en vraag naar Cindy of Matty.