Start Warmetruiendagcampagne 2017: alles uit de kast!nnVandaag is het startschot voor de 11e editie van Warmetruiendag. Elk jaar doen weer honderdduizenden mensen mee en uit onderzoek van I&O Research blijkt dat inmiddels hele generaties met Warmetruiendag aan het besparen zijn gezet: in tien jaar tijd namen ruim1,5 miljoen mensen deel en zo'n 20% van hen - 300.000 mensen – ging na deelname structureel bewuster om met energie.

Voor de meeste leden van Klimaatverbond Nederland is Warmetruiendag inmiddels dan ook een structureel onderdeel van het duurzaamheids- en energiebeleid. De warme trui is immers veel meer dan het vrolijk icoon van de klimaatbeweging: Warmetruiendag is hét jaarlijkse podium om energiebesparingssuccessen te delen. Zoals de gemeente Delft waar Warmetruiendag wordt ingezet om de CO2-uitstoot in 2020 met 35% te verminderen. En de gemeente Den Haag gaat jaarlijks rond Warmetruiendag met diverse lesmaterialen de scholen langs http://www.warmetruiendag.nl/nieuws/warmetruiendagacties-door-het-hele-land.

Als lid van Klimaatverbond Nederland is aanmelden voor Warmetruiendag dit jaar niet meer nodig; als koplopers in duurzaamheid en energiebesparing doen leden automatisch mee. Wel nodigen we u uit om actief te communiceren over al uw behaalde energiebesparingssuccessen en acties; zowel op de eigen communicatiekanalen, via social media en via het platform , dat elk jaar weer honderdduizenden bezoekers trekt. Deel daarom het goede voorbeeld: laat zien wat Nederland aan energiebesparing doet en roep ook scholen, bewoners en zorginstellingen binnen de gemeente op om mee te doen en zich aan te melden.

En wilt u zich als gemeente onverhoopt toch afmelden voor deelname aan Warmetruiendag? Neem dan contact op met: nienke.trap@klimaatverbond.nl