De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie helpt bedrijven en instellingen zich te committeren aan de klimaatdoelen. Samen werken deelnemers aan een doel van 40% minder CO2-uitstoot binnen de eigen organisatie in 5 jaar. Organisaties die zich aansluiten worden hierbij kosteloos vooruit geholpen.

Dankzij deelname aan de Alliantie Klimaatactie wordt voldaan aan wet- en regelgeving, is een organisatie in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs en krijgt het een streepje voor bij grote duurzame inkopers. Deelname is dus goed voor het klimaat, goed voor een bedrijf en noodzakelijk voor toekomstige generaties.

Praktische hulp bij CO2-reductie

Als deelnemer aan de Alliantie Klimaatactie start een organisatie met een globale 0-meting van de eigen CO2-voetafdruk. Met de hulp van het online 5-stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen, het handboek ‘CO2-neutraal ondernemen – Zo doe je dat!’ en veel praktische tips en voorbeelden worden bedrijven en instellingen vooruit geholpen om te besparen. Samen komen zij zo groen en toekomstbestendig de Corona-crisis uit.

Bedrijven gaan voor 40% CO2-reductie in 5 jaar

Wilt uw bedrijf of instelling ook deelnemen? Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse Alliantie Klimaatactie.