Benieuwd naar wat uw organisatie aan het broeikasgas CO2 veroorzaakt door stroom-, gas- of brandstofverbruik? Of nieuwsgierig naar wat uw CO2-kosten zijn bij een toekomstige prijs op CO2? Uw impact op klimaatverandering berekent u makkelijk en snel met de CO2-calculator die u vindt op de website van Klimaatplein.

ntCO2-voetafdruk

Iedere organisatie veroorzaakt uitstoot van CO2. Omdat er verwarmd wordt of gebruik gemaakt wordt van elektriciteit. Ook weg- en vliegverkeer veroorzaken uitstoot van broeikasgassen.

ntHoe werkt het?

De gratis CO2-calculator op het Klimaatplein geeft inzicht in waar u impact op klimaatverandering heeft en waar die relatief het grootst is. Zo kunt u ook makkelijk direct besparingsmogelijkheden nemen om die impact te verkleinen. De tool werkt eenvoudig. Vul uw verbruiksgegevens in de CO2-calculator en ontvang direct het resultaat van wat u als organisatie uitstoot aan CO2

ntWorkshop: verduurzamen van uw organisatie

Nu u weet wat uw organisatie aan CO2 uitstoot, is het natuurlijk zaak om te gaan verduurzamen. Verduuzaming past ongetwijfeld bij de MVO-doelen van uw organisatie. Maar hoe pakt u dit nu aan? En hoe zorgt u ervoor dat alle medewerkers actief bijdragen? In de workshop 'Gedragsverandering voor een beter klimaat' zetten we inzichten uit de gedragspsychologie in om samen met u en uw team tot een actieplan te komen waarmee u direct aan de slag kunt.

De eerstvolgende workshop wordt op donderdag 21 juni a.s. georganiseerd bij Klimaatverbond Nederland in Utrecht. Meer informatie over deze workshop vindt u hier: https://www.klimaatverbond.nl/agenda/gedragsverandering-voor-een-beter-klimaat1