Iedere tijd vraagt om zijn eigen manier van innoveren. Onze tijd vraagt om burge(r)meesters: bijzondere burgers met lef die een heldere visie hebben op de toekomst. Het Burge(r)meesterboek maakt duidelijk hoe deze burge(r)meesters samen met bestuurders, beleidsmedewerkers, ondernemers en inwoners aan een duurzaam Nederland kunnen werken.

Pepik Henneman en Derk Loorbach beschrijven een methode waarbij initiatieven en ideeën van koplopers uit het bedrijfsleven, overheid en samenleving verbonden worden tot een gezamenlijke visie en aanpak. Deze benadering is gebaseerd op de laatste inzichten uit transitiemanagement, co-creatie en ervaringen met diverse succesvolle lokale pioniersprojecten en helpt gemeentes, provincies en lokale pioniers om samen innovatieprocessen te versnellen. Een boek over en vooral voor bijzondere, betrokken burgers, beleidsmakers én burgervaders, die samen de slag om morgen willen winnen voor de nieuwe generaties. Met veertien portretten van Burge(r)meesters door Debora Timmerman en fotografie van Jan-Jaap Heine.

Lancering Burge(r)meesterboek 15 mei 2012
Op 15 mei 2012 om 16:00 uur wordt het Burge(r)meesterboek gelanceerd in Rotterdam. Locatie: UIT JE EIGEN STAD, dé Nederlandse pionier van voedselproductie in de stad op ongebruikte industrielocaties, kantoordaken, oude showrooms of tijdelijk bruikbare groenstroken. Tijdens de lancering kunt u kennismaken met de methode achter het Burge(r)meesterboek en een aantal koplopers op het gebied van duurzaamheid ontmoeten. Bovendien krijgt u en een sneakpreview van de plannen en daden van UIT JE EIGEN STAD op de Marconistrip in Rotterdam. Meer informatie en aanmelden voor deze lanceringsbijeenkomst via http://bit.ly/Hyaqv1.