Eindelijk: we mochten weer. Door de coronaperiode was het een tijd lang niet mogelijk, maar eind september hebben we onze internationale partners weer mogen ontmoeten tijdens de Climate Alliance International Conference 2022 (CAIC22) in Luxemburg. Zo'n 400 deelnemers uit meer dan 30 landen deden ter plaatse én online mee aan drie dagen vol interessant discussies vol inspirerende voorbeelden en uitwisselingen met gelijkgestemden. Collega's van Klimaatverbond Nederland reisden per trein af om actief deel te nemen aan deze internationale conferentie.

Belangrijke thema's als energiearmoede, klimaatrechtvaardigheid, woon- en leefomgeving, energiebesparing, duurzame mobiliteit en gedragsverandering kwamen onder meer aan bod. Een aantal thema's die ook Klimaatverbond Nederland in de rol van wegbereider agendeert. Tevens was er tijdens de conferentie van Climate Alliance aandacht voor hoe gemeenten bruggen kunnen bouwen naar lokale actoren, hoe ze lokale expertise kunnen aanboren en lokaal potentieel voor positieve verandering kunnen ontsluiten.

De conferentie werd georganiseerd in samenwerking met de gemeente Hesperange en Climate Alliance Luxembourg. De workshops en sessies vonden zowel op deze locatie als ook online plaats. Via deze link vind je een uitgebreid verslag van de CAIC22 workshops en sessies!

Climate Alliance - September 2022