Op dinsdag 18 september organiseren het Burgemeestersconvenant Bureau en de convenant­coördinatoren Rijkswaterstaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO een Covenant of Mayors / Burgemeestersconvenant workshop. Het hoofddoel van de workshop is om de synergie tussen het Burgemeestersconvenant en bestaande nationale initiatieven in Nederland te bespreken.

Het Burgemeestersconvenant is wereldwijd het grootste lokale klimaat- en energie-initiatief. Intussen telt het initiatief meer dan 7000 lokale en regionale overheden verspreid over 57 landen. Zij profiteren van de voordelen van een internationale beweging en de bijbehorende technische en methodologische ondersteuning.

Het hoofddoel van de workshop is om de synergie tussen het Burgemeestersconvenant en bestaande nationale initiatieven in Nederland te bespreken. Uiteraard komen ook de behoeften van Nederlandse ondertekenaars met betrekking tot het initiatief van het Burgemeestersconvenant. Deze workshop wordt georganiseerd door het Burgemeestersconvenant Bureau en de convenant­coördinatoren Rijkswaterstaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

ntMonitoring

Een van de onderwerpen zal het monitoring- en rapportagekader van het Burgemeestersconvenant zijn. In Nederland is het mogelijk om de Klimaatmonitor van het ministerie van EZK daarvoor te gebruiken. Tijdens de workshop willen we controleren of de Klimaatmonitor nog steeds voldoet aan de wensen van de ondertekenaars en de eisen van het Convenant, en nagaan hoe we de Klimaatmonitor kunnen verbeteren.

Er zullen ook andere aspecten van het Burgemeestersconvenant worden besproken. Als er veel suggesties zijn, zullen we de duur van de vergadering daaraan aanpassen. Laat het daarom aan de organisatie weten wat u graag zou willen bespreken. Stuur uw onderwerpen en vragen door naar Gert Nijsink van Rijkswaterstaat via e-mail: gert.nijsink@rws.nl.

ntLocatie en aanmelden

De workshop zal worden gehouden in de gemeente Utrecht. De exacte locatie in Utrecht wordt nader bepaald. Deelnemen aan de workshop kan door u aan te melden via de button hieronder.