Gemiddeld is er 15% stroom en 16% gas bespaard in de tweede ronde van de Energy Battle. Het winnende team is gemeente Heemskerk met 29% stroombesparing en 30% gasbesparing! Een hele goed 2de plaats is voor het sportieve team van Sports Art Fitness van de Gemeente Delft met 28% elektrabesparing en 26% gasbesparing.

“Geen ovenschotels meer tijdens de Energy Battle”
Deelneemster Nancy van het winnende team uit Heemskerk doet thuis mee aan de Energy Battle maar ze helpt ook De kariboe, de school van haar kinderen, om energie te besparen. Thuis gebruikt ze de afwasmachine minder, en let op hoe ze kookt. Op school zijn overal bordjes opgehangen waar op staat dat de deuren dicht moeten en de lichten uit als de lokalen worden verlaten en ook de computers en digiborden gaan uit na gebruik.

Sportschool Sportsart: sommige deelnemers zetten kachel helemaal uit
Bloedfanatiek zijn ze, alle deelnemers uit het tweede team van Delft, en tevens lid van Sportschool Sportsart. Op de sportschool wordt energie opgewekt met de fietstrainers met het Go Green system. Voor elke 1000 Watt die de sporters opwekken krijgen ze een cadeautje en een kop koffie. Maar ook thuis doen de deelnemers er alles aan om zoveel mogelijk energie te besparen. En met succes, want ze zijn op de tweede plaats geëindigd in deze ronde.

Liever geen gas meer
Ester uit het team van de gemeente Velsen doet al voor de tweede keer mee aan de Energy Battle. De eerste keer heeft ze met haar gezin zoveel bespaard dat ze 600 euro terugkreeg van het energiebedrijf! Daardoor is het deze keer lastiger om echt grote besparingen te realiseren. Besparen op gas lukte aanvankelijk niet, maar nadat ze de tip kreeg om de vloerverwarming ‘s nachts lager te zetten is het toch gelukt om gas te besparen.
Eigenlijk wil ze zoveel mogelijk van het gas af. Daarom heeft ze besloten een infrarood warmtepaneel te installeren op haar werkkamer. “De vloerverwarming hoeft dan overdag niet aan en mijn werkplek is heel comfortabel geworden.”

 

 

foto: Hans de Lijser