Een groep van dertien nieuwe wethouders heeft eind september deelgenomen aan de Masterclass Energietransitie. Naast zonne- en windenergie kwamen ook alternatieven als Warmte- en Koude Opslag (WKO) aan bod. Verder ging het over samenwerken en een nieuwe bestuurscultuur. Ook waren er gesprekken met bedrijven en instellingen uit de samenleving die zich bezighouden met energietransitie.

Gemeenten hebben een belangrijke rol bij de uitvoering van het Energieakkoord. Met de Masterclass Energietransitie wil het Klimaatverbond wethouders snel en praktisch inzicht geven in hoe zij de energietransitie kunnen versnellen in het nieuwe college waar ze deel van uitmaken.

Klimaatverbond Nederland reist met de masterclass door het land en organiseert de bijeenkomsten in samenspraak met de provincies. De provincie Drenthe heeft een ambitieus klimaatprogramma, waarin samengewerkt wordt met de maatschappij.

Tot de zomer van 2015 biedt het Klimaatverbond u nog de mogelijkheid om deel te nemen aan de Masterclass Energietransitie. Het biedt uw organisatie een unieke gelegenheid om volledig up to date aan de slag te kunnen gaan met klimaat en energie, samen met voor u belangrijke spelers. Heeft uw organisatie ook belangstelling? Neem dan contact op met Anna Schoemakers (anna.schoemakers@klimaatverbond.nl).

Een korte impressie van een eerdere Masterclass Energietransitie kunt u hier vinden.

Zie verder ook www.masterclassenergietransitie.nl.