Dit najaar start de 4de editie van de Klimaatverbond Energy Battle. In deze energiebesparingswedstrijd gaan gemeenten met drie teams van elk tien deelnemers thuis zoveel mogelijk energie besparen met behulp van een slimme energiemeter, de Wattcher. De vorige editie van de Battle leverde een besparing op van 19% elektra en 15% gas gemiddeld. Gaat het u en uw gemeente lukken om dit te evenaren, of zelfs te verbeteren? Meld u dan nu aan voor de Klimaatverbond Energy Battle!

De winnende gemeente Schiedam heeft tijdens de laatste editie van de Klimaatverbond Energy Battle met drie teams een besparing van maar liefst 31% gas en 34% elektriciteit gerealiseerd. Johan Grijzen, wethouder Schiedam: "Als wethouder heb ik deel genomen aan de bestuurlijke voorronde van de Energy Battle, de Duurzaamste wethouder van Nederland 2013. Ik kan me nog goed herinneren dat het aardig wat moeite kostte om in de middenmoot te eindigen. Nu hebben drie Schiedamse teams onze stad naar de eerste plaats opgestuwd. Dat moet behoorlijk wat inspanning hebben gekost. En het is kenmerkend voor onze stad: oppakken en doorzetten voor energiebesparing en een beter milieu. Hulde."

Start met bestuurlijke voorronde: Duurzaamste wethouder van 2014
De aftrap van de Klimaatverbond Energy Battle wordt dit jaar weer verricht door zoveel mogelijk wethouders en burgemeesters. Voorafgaand aan de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2014, gaan zij vier weken lang thuis energie besparen en zetten daarmee een uitdaging neer voor gemeentelijke teams in de battle. De Energy Battle is daardoor ook voor alle nieuwe wethouders een mooie gelegenheid om zichzelf in de kijker te zetten. Op de Dag van de Duurzaamheid maken Urgenda, Klimaatverbond en Wattcher de gezamenlijke prestatie van de wethouders bekend tijdens de prijsuitreiking van de Duurzaamste wethouder van Nederland 2014. Die dag starten ook de gemeentelijke teams van de eerste ronde. 

Werving
Het Klimaatverbond start deze week weer met de werving van gemeenten die willen meedoen aan de Klimaatverbond Energy Battle. Er zijn tenminste vijftien plaatsen beschikbaar. Als u wilt deelnemen met uw gemeente, neem dan contact op met projectleider Nienke Trap, nienke.trap@klimaatverbond.nl of kijk op de wedstrijdwebsite www.klimaatverbondenergybattle.nl.

De deelnemers uit Schiedam, met recht voor de balustrade wethouder Grijzen, rechts van hem coördinator Resie Beulen.