Ook dit najaar organiseren wij weer de Klimaatverbond Groene Voetstappen Week. De actieweek waarbij kinderen lopend, fietsend, steppend of met de skateboard naar school gaan en ouders de auto laten staan, is dit jaar van 16 september en duurt tot en met 22 september 2020. Duizenden kinderen doen elk jaar mee aan deze laagdrempelige actieweek

Doen jullie dit jaar ook weer mee?

Door mee te doen aan de Klimaatverbond Groene Voetstappen Week leren kinderen spelenderwijs hoe zij een positieve impact op het klimaat kunnen hebben door het maken van simpele (klimaat)keuzes. Zo besparen de kinderen én hun ouders enorm veel CO2-uitstoot als ze bijvoorbeeld lopend of met de fiets naar school toe komen.

nMeld je school aan via groenevoetstappen@klimaatverbond.nl of ga naar het aanmeldformulier op de website van Groene Voetstappen.

Hoe werkt Groene Voetstappen?

Tijdens de Klimaatverbond Groene Voetstappen Week krijgt elke klas een digitaal scorebord. Hierop kan iedere dag worden ingevuld welke "groene voetstappen" de kinderen hebben gezet om naar school te komen. Des te meer kinderen dit doen, des te meer groene voetstappen je met je klas en school verzamelt.

nExtra groene voetstappen kunnen worden verdiend als de ouders van kinderen ook de auto laten staan en ze lopend, fietsend of met de trein naar hun werk gaan. Bovendien zijn er zelfs 'gouden voetstappen' te verdienen als je zelf een klimaatactie bedenkt en uitvoert of aan een klimaatactie meedoet.

nScholen (of klassen) die niet graag digitaal werken of daarvoor niet de middelen hebben, kunnen meedoen door boekjes bij ons te bestellen. Dat kan zolang de voorraad strekt.

Alles even op een rij

 • Datum: 16 tot en met 22 september 2020
 • Locatie: Van en naar school
 • Wat:
  1. Stickers verdienen door lopend/fietsend/steppend/skatend naar school te komen en eventueel meedoen aan een klimaatactie
  2. In de klas bezig zijn met klimaat, duurzame mobiliteit en  veiligheid.
 • Kosten:
  • deelname met digitaal scorebord € 0,25 per leerling; 
  • deelname met nieuw gedrukte sticker(boekjes) en digitale scoreboard € 0,50 per leerling, plus ca. € 12,50 verzendkosten
  • deelname met gedrukte sticker(boekjes) uit 2018 € 0,25 per leerling, plus ca. € 12,50 verzendkosten (zolang de voorraad strekt)

Aanmelden: je kunt je als school of klas aanmelden via www.groenevoetstappen.nl/aanmelden

Speciale lessen tijdens Groene Voetstappen

Om de kinderen nog meer te leren over duurzaamheid en het maken van duurzame keuzes hebben wij voor leerkrachten speciaal lesmateriaal ontwikkeld. Op onze website www.groenevoetstappen.nl vind je 30 lesbladen die onder meer gaan over mobiliteit, wereldburgerschap en duurzame energie.

Uit het lesmateriaal komt duidelijk naar voren ‘waarom’ wij duurzame mobiliteit belangrijk vinden. De Klimaatverbond Groene Voetstappen Week en daarmee het lesmateriaal zijn verbonden met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Zo geven jullie invulling aan het motto ‘think global, act local’ naar de klaslokalen.