Hoe goed presteren uw zonnepanelen? Doe mee met de Tel de Zon actie en laat weten hoeveel uw zonne-energie installatie opwekt in de week van 1-7 juni. Via een formulier op de website van Solar Days kunt u de gegevens invullen over uw installatie: hoeveel panelen, oriëntatie en waar uw installatie in Nederland staat. Aan het eind van de week van 1-7 juni geeft u door hoeveel zonnestroom uw systeem heeft opgewekt. Vervolgens ontvangt u per e-mail een beoordeling over de prestaties van uw installatie. Hiermee heeft u een indicatie van de opbrengst en de prestatie van uw systeem en inzicht in hoe het presteert in vergelijking met andere systemen in Nederland.

Meld uw installatie hier aan.

Gratis taxatie voor deelnemers Tel de Zon

Wanneer u zich aanmeldt voor de Tel de Zon actie krijgt u tijdens de Solar Days tussen 1-7 juni de mogelijkheid om gratis de Zon Taxatie uit te laten voeren. De Zon Taxatie is een nieuwe dienst om de waarde van uw zonne-energie installatie te bepalen. Bijvoorbeeld als u gaat verhuizen en u wilt weten wat de verkoopwaarde van uw zonnepanelen nog kan opbrengen. Of u wilt panelen plaatsen maar gaat mogelijk over een paar jaar al verhuizen: betalen de zonnepanelen zich dan nog uit? Of misschien vraagt u zich af of u beter extra panelen kunt bijplaatsen aan uw bestaande systeem of het beter kunt vervangen? Wat levert het meeste op? Met de zonnepanelentaxatie van ODE Decentraal, die op 23 mei wordt gelanceerd, kunt u de waarde van uw zonnesysteem laten bepalen.

Verkiezing 'Solar City 2015'

Nederlandse gemeenten of steden die volop zonne-energiesystemen toepassen en het gebruik van zonne-energie stimuleren maken in 2015 kans op verkiezing tot Solar City van het jaar. Deze wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van de promotiecampagne Solar Days. Een vakjury nomineert in mei drie gemeenten of steden, waarna tijdens de Solar Days campagneweek in juni de winnaar bekend wordt gemaakt. De ontwikkelingen van de Nederlandse zonne-energiemarkt zijn het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt en sterk veranderd. Het is daarom spannend om te zien hoe gemeenten en steden daar in 2015 op inspelen.

De inzendingen voor Solar City 2015 worden beoordeeld aan de hand van zeven verschillende criteria. De winnaar van de Solar City verkiezing wordt op 5 juni tijdens de Solar Days campagneweek bekendgemaakt. De verkiezing wordt georganiseerd door Stichting Solar Days. Gemeenten en steden die willen deelnemen aan de titelstrijd kunnen zich inschrijven via de website van Solar Days.