Warmetruiendag is naast dé dag in het jaar waarop massaal energie bespaard wordt, ook dé dag om draagvlak te creëren en energiebesparingssuccessen te delen. Zo gaan we dit jaar door het hele land heen op zoek naar de #lievelingstrui van Nederland. Bezoekers van de IJ-hallen in Amsterdam gingen daarom op zondag 11 december op de foto in hun lievelingstrui. De fotoshoot werd zo drukbezocht dat truiendragers letterlijk voor de camera sprongen.

Wat maakt een trui een lievelingstrui en waarom?

Is het de kleur, het moment waarop je ‘m draagt, het materiaal? Elk verhaal en elke trui telt: het is alles uit de kast voor het klimaat! Met straatfotografie én een warmtecamera leggen we de verhalen vast: samen energie besparen geeft energie en met een trui verwarm je jezelf en niet de wereld. Per graad dat de verwarming lager staat, bespaar je 6% energie en 6% CO2.

Successen delen en winnen

Heeft u uw actie tijdens Warmetruiendag al voorbereid? De inspiratiegids voor overheden vindt u hier, en meld uw actie vooral nu al aan via www.warmetruiendag.nl. Onder leden die zich voor vrijdag 23 december aanmelden verloten we een fotoshoot met een warmtecamera. Daarop is duidelijk te zien op welke plaatsen warmte ontsnapt; gelijk een aanwijzing waar u zelf kunt beginnen met besparen. Daarnaast is een fotoshoot vooral een leuke manier om draagvlak voor energiebewust gedrag te creëren bij collega’s, medewerkers én burgers.

Meld u nu aan via www.warmetruiendag.nl en mail ons via info@warmetruiendag.nl

Graag tot ziens op 10 februari 2017: tijd voor de alweer elfde Warmetruiendag, powered by Greenchoice en Klimaatverbond Nederland.