Groene Voetstappen is de campagne waarbij basisschoolkinderen in heel Nederland een week lang lopend en fietsend naar school gaan in het kader van duurzame mobiliteit en klimaat. Dit jaar werkt Groene Voetstappen samen in het Kinderklimaatinitiatief met het Ministerie van IenM en Natuur&Milieu. Er wordt een extra Gouden Voetstappen Menu aangeboden en de campagne staat natuurlijk in het teken van de VN Klimaattop die dit jaar in Parijs gaat plaatsvinden. Begin november is er een landelijke Kinderklimaattop met vertegenwoordigers van de Groene Voetstappen deelnemers. Hierover zullen we u nog verder berichten.

De actieweken vallen in de vijfde week van het schooljaar:

  • nttRegio Noord (14 september t/m 18 september, week 38)
  • nttRegio Midden (20 september t/m 25 september, week 39)
  • nttRegio Zuid (28 september t/m 2 oktober, week 40)

De deelnamekosten voor Groene Voetstappen bedragen € 0,40 per leerling. Voor dit bedrag krijgt iedere leerling een stickerboekje waar alle verdiende stickers ingeplakt kunnen worden. Afhankelijk van het aantal boekjes wordt € 10,- tot € 15,- verzendkosten in rekening gebracht. Opgeven kan tot en met 24 juli.

Voor meer informatie zie http://www.klimaatverbond.nl/projecten/groene-voetstappen en http://www.groenevoetstappen.nl/ (deze website wordt binnenkort geheel vernieuwd!).

Wilt u de Groene Voetstappen nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mail naar groenevoetstappen@klimaatverbond.nl.