Het 'Platform Koplopers Duurzaamheid in Retail' is samengegaan met het Platform Duurzame Huisvesting. Door het bundelen van de krachten kan de verduurzaming in bestaand vastgoed, inclusief winkels, nog effectiever worden gerealiseerd.

Als gevolg van deze samenvoeging zijn nu ook IVBNNeVaP en NRW lid geworden van het Platform Duurzame Huisvesting. Over het Platform Duurzame Huisvesting Platform Duurzame Huisvesting is een alliantie van branche-, kennis-, beroeps- en koepelorganisaties, die een belangrijke rol spelen bij huisvesting in de bestaande utiliteitsbouw, het onderhoud en beheer van gebouwen, investeren en beleggen in gebouwen en het managen van gebouwgebonden facilities. Het Platform Duurzame Huisvesting pakt een aantal knelpunten bij de samenwerking in de huisvestingsketen aan, zoals de split incentive, de financiering van maatregelen, de keuze voor een duurzaamheidsmaatlat, en nu ook de verduurzaming van retail.

Ledenplatform

Platform Duurzame Huisvesting bestaat met ingang van 1 mei 2012 uit de volgende organisaties: Agentschap NL, DGBC, FMN, ISSO, IVBN, NeVaP, NRW, NVDO, NVTG, Rijksgebouwendienst, SBR, TNO, TVVL, Uneto-VNI, Vastgoed Belang en Vastgoedmanagement Nederland. Kijk hier voor de ledenpagina.

PROVADA

De Werkgroep 'Koplopers Retail' van het Platform Duurzame Huisvesting presenteert op woensdag 6 juni a.s. vanaf 14.00 uur op de PROVADA de resultaten van het project 'Duolabel Winkels'. Deze bijeenkomst vindt aansluitend aan de NRW Lunchbijeenkomst plaats in de Forum Lounge.