Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, gaat de Energy Battle weer van start! De Klimaatverbond Energy Battle is de landelijke energiebespaarwedstrijd waarbij gemeenten de uitdaging aangaan om met 3 teams van 10 huishoudens thuis zoveel mogelijk gas en stroom te besparen. Dankzij de gebruiksvriendelijke en eenvoudige display krijgen deelnemers direct inzicht in hun eigen energieverbruik.

De Klimaatverbond Energy Battle is een energiebesparingswedstrijd waarin we deelnemers laten ervaren dat een gemiddelde besparing van 5 tot 10% realistisch en eenvoudig haalbaar is, doordat zij inzicht krijgen in hun eigen energieverbruik en kleine aanpassingen doen. In het afgelopen stookseizoen hebben ruim 50 teams van 18 gemeenten deelgenomen. Tijdens de Battle ontdekken deelnemers hoe ze kunnen besparen op elektra en gas.

Wethouder Harriet Tiemens: “Nijmegen doet veel aan duurzaamheid. Iedereen doet mee en zet stappen: gemeente, bedrijven, bewoners. De Energy Battle laat zien hoe leuk en motiverend energiebesparing kan zijn!

Hoe kan ik meedoen met mijn gemeente?