In het stadhuis van Arnhem vindt op woensdag 20 november de feestelijke presentatie plaats van het boek ‘Het weer in de stad - Hoe ontwerp het stadsklimaat bepaalt’. Auteur Sanda Lenzholzer zet in het boek uiteen hoe een uitgekiend stadsontwerp het comfort in de stad kan verhogen. De publicatie is het eerste boek over stadsklimaat dat in Nederland verschijnt.

De manier waarop mensen het stadsklimaat beleven, is afhankelijk van fysieke en omgevingspsychologische factoren. Aan de hand van deze factoren wordt in het boek uitgelegd hoe de basisprocessen van het stadsklimaat werken en hoe deze met ruimtelijke ordening en stadsontwerp kunnen worden beïnvloed.

’Het weer in de stad’ is een rijk geïllustreerd boek met foto’s, principetekeningen en praktijkvoorbeelden. Het is een naslagwerk én inspiratieboek voor iedereen die werkt aan een leefbare stad: opdrachtgevers, beleidsmakers, professionals en studenten in stedenbouw, landschapsarchitectuur en planologie.

De boekpresentatie zal om 20:00 uur plaatsvinden in de foyer van het stadhuis van Arnhem aan de Koningstraat 38. Aanmelden kan tot uiterlijk maandagochtend 18 november 2013 door een e-mail te sturen naar onder rsvp@nai010.com (met vermelding van naam, aantal personen en trefwoord ‘stadsklimaat’).