Als het aan de Amerikaanse visionair Jeremy Rifkin ligt delen we over 10 jaar onze energie net zo makkelijk als we nu alles delen op het internet. Dat en meer komt Rifkin op 10 mei tijdens het jaarcongres van het Gelders Energieakkoord graag vertellen.

Rifkin is de hoofdgast van het aanstaande jaarcongres van het Gelders Energieakkoord. Hij vertelt op woensdagavond 10 mei a.s zijn visie op ‘the internet of things’ en de nabije toekomst van energie. Rifkin neemt je op deze avond mee in zijn ideeën over de enorme digitale en economische verschuivingen, die dichterbij zijn dan we denken. Na zijn presentatie is er voor de deelnemers de gelegenheid om hun ideeën over de nabije toekomst te delen met Rifkin, waarbij Rifkin zijn feedback zal geven op deze ideeën. 

Dagvoorzitter Iwan Göbel en sidekick Sarah Monkau zullen de (interactieve) avond leiden. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

  • ntt17.00 uur: Ontvangst bij Industriepark Kleefse Waard met een lichte maaltijd
  • ntt18.00 uur: Welkom door dagvoorzitter Iwan Göbel en de kinderen van het jeugdcongres.Welke ideeën hebben zij voor de volwassenen? Vervolgens word je bijgepraat over de stand van zaken van het GEA.
  • ntt18.30 uur: Amerikaanse visionair Jeremy Rifkin over ‘the internet of things’ en zijn visie op de nabije toekomst van energie.
  • ntt19.30 uur: Vragen aan Jeremy Rifkin, onder leiding van Sarah Monkau
  • ntt19.45 uur: Pauze
  • ntt20.00 uur: Aan de slag! Brainstorm op thema over de nabije toekomst. We delen creatieve ideeën en originele oplossingen. Rifkin geeft feedback op deze ideeën. De uitkomsten vormen een basis voor de innovatie-opgave binnen het GEA.

Mensen die dit programma met hoofdspreker Jeremy Rifkin willen bijwonen, kunnen zich hier aanmelden via de website van het Gelders Energieakkoord. De kosten voor deze avond bedragen € 47,50 incl. btw. Deelnemers aan de GEA-programmatafels hebben gratis toegang (uitnodiging met relatiecode is via Basecamp verzonden). De locatie van dit evenement is het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. 

Foto: Stephan Röhl