Eind mei bleek uit de cijfers van het CBS dat onze energiebesparing tegen valt. De extra opgewekte duurzame stroom kon het extra verbruik nauwelijks bijbenen; het energieverbruik in Nederland is in een jaar tijd met 4% gestegen. Daarom is het tijd voor actie!

Energiebesparing is ontzettend belangrijk in de energietransitie die gaande is, want “alle energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken”, aldus Ed Nijpels in Trouw.

Klimaatverbond Energy Battle

Om gemeenten en haar inwoners op een positieve en luchtige manier aan het besparen te krijgen, organiseert Klimaatverbond Nederland aankomend stookseizoen voor de 7e keer de Klimaatverbond Energy Battle, een energiebespaarwedstrijd voor gemeenten. Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, gaan we weer van start. De wedstrijd loopt van oktober tot februari en geeft uw gemeente de mogelijkheid gedurende het stookseizoen steeds aandacht te vragen voor energiebesparing.

Meedoen

Drie teams, die u zelf kunt samenstellen uit doelgroepen naar keuze, gaan ieder 4 weken in hun eigen huis energie besparen en ontdekken zo van alles over de grote energievreters in hun woning, sluipverbruik en hoe dat verbruik te verminderen. Ook uw gemeente kan mee doen!  Kijk voor meer informatie op de website: www.klimaatverbondenergybattle.nl en mail of bel voor aanmelding of meer informatie naar Josje Fens: josje.fens@klimaatverbond.nl of 088-0238900.

CBS

De cijfers van het CBS over de energiebesparing, lees je via deze link.