Aankomend stookseizoen gaan we weer energie besparen in gemeenten in de Energy Battle. Op de Dag van de Duurzaamheid, op 10 oktober, gaat de landelijke energiebesparingswedstrijd weer van start. Tijdens de laatste editie hebben 18 gemeenten meegedaan, die gemiddeld 15% besparen op hun stroom en gasverbruik.

Teams kunnen bestaan uit medewerkers van de gemeente, bewoners of huurders. Basisscholen vormen een interessante doelgroep omdat er niet alleen energie bespaard wordt in het schoolgebouw maar omdat het een prachtige kans is om leerlingen te laten zien wat energie is en dat bewust omgaan met energie belangrijk is.

Tijdens de afgelopen editie hebben al 8 scholen meegedaan. Zij bespaarden energie in hun eigen schoolgebouw. Leerlingen kregen les over energiebesparing en gingen daarna zelf aan de slag, zowel in het schoolgebouw als thuis, samen met hun ouders.“Heel leuk om te zien dat er vanuit de ouders en leraren heel veel energie is om dit op te pakken. Het thema duurzaamheid wordt heel concreet en biedt handelingsperspectief,” aldus wethouder Paul Dirkse van Onderwijs en duurzaamheid van gemeente Leiden.

Wilt u ook de basisscholen in uw gemeenten vragen om mee te doen? Stuur ze dan nog deze maand een uitnodiging met alle informatie. Dit is belangrijk omdat scholen al in maart en april hun jaarplanning maken.
Alle info vindt u op www.klimaatverbondenergybattle.nl/nl/infovoorscholen