Warmetruiendag gaat een pilot aan met de Energy Coin Foundation om bespaarde energie te waarderen in Warmetruienmunten. Doe u mee?

ntPilot

Blockchain en energiebesparing? Ja! Samen met de EnergyCoin Foundation start Warmetruiendag - een initiatief van Klimaatverbond Nederland - een pilot met maximaal honderd deelnemers die op vrijdag 15 februari 2019 meedoen aan Warmetruiendag.Dus... wilt u met uw energiebesparing warmetruienmunten verdienen? En heeft u een slimme gasmeter? Doe dan mee en meld u nu snel aan via info@warmetruiendag.nl.

ntHet idee 

Met een slimme gasmeter kunt u vermeden gasverbruik opslaan op de EnergyCoin Blockchain, hoe leuk is dat! Hoe? Simpel: deelnemers stellen een energiebesparingsdoel voor een maand. Wanneer u in uw opzet slaagt, krijgt u van Warmetruiendag warmetruienmunten ter waarde van het vermeden gasverbruik en de vermeden CO2-uitstoot.

De EnergyCoin Foundation start tegelijkertijd een pilot met fietskilometers. Door de vermeden CO2-uitstoot van meetbare klimaatacties vast te leggen kunnen we zo samen laten zien hoeveel impact we hebben. Bovendien wordt, met de truien- en fietsmunten, de waarde van uw (collectieve) klimaatactie een ruilmiddel!

ntNaam

We zijn nog op zoek naar een naam voor de Warmetruienmunt. Noemen we ze Pullies of Sweaterbits: laat ons uw ideeën weten! Op Twitter, of Facebook en/of op Instagram @Warmetruiendag #munt. Benieuwd! Enne... meld u vooral aan voor Warmetruiendag: www.warmetruiendag.nl