Vorige week, de derde week van september, was het de Europese Mobiliteitsweek (voorheen de Week van de Vooruitgang). De derde week van september staat jaarlijks in het teken van duurzame mobiliteit.

Door het hele land is de afgelopen week promotie gemaakt voor wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit. Zo deden maar liefst 65.000 kinderen in 75 gemeenten mee aan het project Groene Voetstappen door lopend en fietsend naar school te gaan en nam een groot aantal wethouders deze gespaarde Groene Voetstappen afgelopen vrijdag in ontvangst. Het project Groene Voetstappen wordt 29 november a.s.landelijk afgesloten met de derde Nederlandse Kinderklimaattop. Elke deelnemende gemeente mag twee kinderen afvaardigen naar deze top die plaats gaat vinden in Amsterdam.

ntIn vijftien Nederlandse steden waaronder Den Haag, Rotterdam, Breda, Eindhoven en Nijmegen was het zondag 19 september 'autovrije' zondag. Met allerlei activiteiten maakten zij op feestelijke wijze promotie voor alternatieve en duurzame manieren van vervoer. Vorig weekend organiseerden Utrecht, Leiden, Maastricht en Assen al een 'autovrije' zondag. Aansluitend aan de mobiliteitsweek vond de Ecomobielbeurs plaats.

ntDoet uw gemeente volgend jaar ook (weer) mee aan deze week? Zie voor het laatste nieuws en een overzicht van alle projecten binnen deze week Europese Mobiliteitsweek.nl.