In de aanloop naar de VN Klimaattop in Parijs, die plaatsvindt van 30 november tot en met 11 december 2015, rijdt de Groene Top Trein op vrijdag 27 november door Nederland. Vol met reizigers die duurzame, slimme en inspirerende ideeën hebben om uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Wil je ook mee om Nederland te laten zien wat jouw organisatie op dit terrein te bieden heeft, meld je dan snel aan en maak kans op een plekje in de Groene Top Trein.

Over de Klimaattop

Jaarlijks vindt er een VN Klimaattop plaats, maar dit jaar hangt er veel van af. Het doel van de deelnemende landen is om tot een nieuw wereldwijd klimaatverdrag te komen: de opvolger van het Kyoto Protocol. De Nederlandse onderhandelingsdelegatie vertegenwoordigt daar de ambitie en ideeën van Nederland.

Over de Groene Top Trein

De Groene Top Trein biedt een landelijk podium aan organisaties, bedrijven (ook start-ups) en scholen die goede oplossingen bieden om klimaatverandering tegen te gaan. Het kunnen projecten zijn, gerealiseerde initiatieven of concrete plannen voor de toekomst, als ze maar binnen één van de volgende vier thema’s passen: Energie, Kringloop, Vervoer en Innovatie. De trein rijdt op 27 november van Haarlem naar Den Haag HS en dan via Den Bosch naar Amersfoort. De rit eindigt vervolgens in Utrecht op station Maliebaan, bij het Spoorwegmuseum. Op al deze stations vindt een klein event plaats waar de organisaties die in de trein stappen hun oplossingen presenteren. Aan boord van de trein vindt voor de gasten een inhoudelijk programma plaats, dat eveneens te volgen is via blogs en social media.

De initiatieven van de gasten van de Groene Top Trein worden gebundeld. Het team van de Groene Top Trein overhandigt ze de volgende dag aan de Nederlandse delegatie; als inspirerende en motiverende bagage die de leden mee kunnen nemen naar de VN Klimaattop in Parijs.

Meereizen?

Dat kan, graag zelfs! Er is plek voor ongeveer 25 gasten. Er wordt een selectie gemaakt uit alle aanmeldingen. Laat weten wat jouw organisatie doet via www.degroenetoptrein.klimaatcoalitie.nl.
Wil je extra informatie, mail dan naar degroenetoptrein@mgmc.nl of bel 06-15543461.

Organisatie

De Groene Top Trein rijdt in opdracht van de Nederlandse Klimaatcoalitie en NS en wordt uitgevoerd door bureau mauritsgroen*mgmc.

Bekijk de film 'De Groene Top Trein voor de Klimaattop' op YouTube.