De gemeente Utrecht werkt hard aan een klimaatneutrale stad, in 2011 gestart met het programma Utrechtse Energie. Een belangrijke pijler van het programma is het ondersteunen van bedrijven en bewoners die willen bijdragen aan deze ambitie. Utrecht maken we samen. Een steeds breder groen peloton aan bewoners, bedrijven en jonge ondernemers brengt duurzaam Utrecht in beweging. De gemeente Utrecht nodigt u van harte uit voor Festival het Groene Peloton (18 juni, 16.00 - 21.00 uur). Ontmoet de mensen achter de meest inspirerende duurzame projecten, startups en initiatieven van 2015. Ontdek wat Utrechtse bedrijven, startups en bewoners elkaar kunnen bieden aan nieuwe ideeën en concrete inzet.

Het groene peloton aan ambitieuze, duurzame en/of maatschappelijk verantwoorde bedrijven en bewoners komt bij elkaar op het festival om elkaar te ontmoeten, te inspireren en te matchen in ambitie en realisatie. Het festival zet verder de spotlights op de meest inspirerende inzet van bedrijven en bewoners met de uitreiking van drie prijzen:

   * Groene Peloton Trofee

Stem mee in de finale verkiezing voor de Groene Peloton Trofee 2015! Bewoners met initiatieven die bijdragen aan een duurzame stad melden zich aan voor de Groene Peloton Trofee 2015. De eindverkiezing vindt plaats tijdens het festival op 18 juni.

   * Green Startup Award

Laat u inspireren door startups met concrete nieuwe producten op het gebied van energiebesparing, groene mobiliteit of duurzame energieopwekking. Bij de Green Startup Award pitchen startups hun vernieuwende product voor een panel van grote gevestigde Utrechtse bedrijven en instellingen. De beste startups krijgen een kans om bij deze bedrijven en instellingen een opdracht binnen te halen en de topper wint de Green Startup Award.

   * MVO-prijs Utrecht 2015

Wie is de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Utrecht? Koplopers op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen geven zich op voor de MVO-prijs Utrecht 2015. Bedrijven kunnen zo laten zien
wat ze doen aan MVO en een voorbeeld zijn voor anderen. De winnaar krijgt de MVO-award en mag zich twee jaar lang de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Utrecht noemen.

Duurzame tour

Een duurzaam wielerteam in de Tour de France? Hoe werkt dat eigenlijk? Een vertegenwoordiger van wielerteam Giant Alpecin komt een toelichting geven op duurzaamheid in de tour en het team als onderneming.

Aanmelden

Bent u erbij? U kunt zich nu vast aanmelden voor het festival via www.groenepeloton.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. Het programma van het festival volgt spoedig. De gemeente Utrecht zorgt voor een aantrekkelijk programma en uiteraard een hapje en een drankje. Festival het Groene Peloton vindt plaats in het  voormalig postkantoor op de Neude en deelname is kosteloos.