In de eerste week van oktober 2017 gaan tienduizenden kinderen in Europa lopend of fietsend naar school voor een beter klimaat. De scholen in jullie gemeente doen toch ook mee? Zo niet, meld je school dan nu aan! Het aanmelden kan nog tot 22 juli.

Waarom Groene Voetstappen?

Door mee te doen aan Groene Voetstappen creëer je gedragsverandering op het vlak van mobiliteit, en werken we met elkaar aan schone lucht en veilige verkeerssituaties bij de scholen. We merken dat het scholen stimuleert om deel te nemen als de gemeente aanbiedt om de kosten voor deelname (€ 0,20 of 0,40 per leerling) op zich te nemen. Daarom roepen we alle gemeenten op om dit programma in jullie gemeente financieel mogeijk te maken.

Meer Groene Voetstappen verdienen

Naast het lopen en fietsen naar school kan je meer doen aan het beperken van CO2 uitstoot. Kinderen (en volwassenen) kunnen ook Gouden Voetstappen verdienen. Er kan gekozen worden uit activiteiten van onze samenwerkingspartners:

 • nttKorter douchen met Waterspaarders
 • nttWordt flexitariër en eet minder vlees
 • nttDoe mee met het Klimaatstraatfeest
 • nttOrganiseer een klimaattop op school
 • nttDoe een sponsoractie voor het Kinderklimaatbos
 • nttSluit een Kinderklimaatdeal met een volwassene
 • nttGastles en inzamelactie met Regenwoud van de Kinderen
 • nttGastles van Greenpeace
 • nttSchooldag van de Duurzaamheid

Belangrijk

We zetten alle belangrijke dingen nog even voor je op een rij.

Data:

In eerste instantie natuur de datum. Groene Voetstappen van is 2 t/m 6 oktober 2017 (Dit is de landelijke actieweek, meedoen in een andere week kan ook)

Wat:

 1. nttStickers verdienen door lopend/fietsend naar school te komen
 2. nttIn de klas bezig zijn met klimaat, duurzame mobiliteit en veiligheid
 3. nttExtra activiteiten voor Gouden Voetstappen.

Waar:

Van huis naar school en andersom

Kosten:

De kosten voor deelname aan de actie Groene Voetstappen kost circa € 100,- per school. Scholen kunnen deelnemen met gedrukte sticker(boekjes) en een digitaal scorebord € 0,40 voor per leerling (ex btw). Deelname zonder gedrukte sticker(boekjes) kost € 0,20 per leerling (ex btw).

Aanmelden:

Meld de scholen aan voor Groene Voetstappen via www.groenevoetstappen.nl/aanmelden. Aanmelden kan tot 22 juli 2017. Later aanmelden mag ook, alleen kunnen we dan niet garanderen dat de boekjes er voor 2 oktober zijn.