Aanstekelijk succes van zonnepanelenactie Wij Willen Zon Voor alle scholen in Nederland, van basisscholen en voortgezet onderwijs tot HBO en universiteiten, is er nu de speciale zonnepanelenactie Wij Willen Zon op School. Via een collectieve inkoopactie zonder winstoogmerk van de stichting Wij Willen Zon kan elke school nu een passend pakket aan zonnepanelen aanschaffen voor een bijzonder aantrekkelijke prijs.

Deze actie loopt tot 1 november In samenwerking met Duurzame PABO wordt duurzaam onderwijs ín de school zo mooi gecombineerd met duurzame opwekking van energie óp de school. De actie 'Wij Willen Zon' is een initiatief van Urgenda en De Betere Wereld. Door een groter volume kunnen de prijzen van panelen en omvormers omlaag. Daarnaast zijn ook alle aanverwante onderdelen van een pakket door volume en onderhandelkracht goedkoper te verkrijgen. Samen leverde dit pakketten op met een 30-35% lagere inkoopprijs in vergelijking met de pakketten van dezelfde kwaliteit op de markt. Duizenden particulieren kochten via Wij Willen Zon voor 10 MW aan zonnepanelen.

Extra bestelling
Het succes van deze zonnepanelenactie werkt zo aanstekelijk dat de stichting Wij Willen Zon in samenwerking met Duurzame PABO nu goedkope panelen aanbiedt voor onderwijsdaken. Speciaal voor scholen wordt een extra korting gegeven die Wij Willen Zon heeft weten te bedingen wanneer zij nog een extra bestelling gaat doen. Scholen kunnen kiezen uit pakketten van 6, 12 of 16 panelen voor een schuin of plat dak. Wij Willen Zon zorgt voor inkoop, transport en organiseert goede garantie- en service regelingen.

Duurzaam in en op de school
Duurzame PABO brengt de speciale zonnepanelenactie Wij Willen Zon op School onder de aandacht van alle scholen in Nederland. Tevens heeft Duurzame PABO het bestaande lesmateriaal over duurzame energie verzameld op Kennisnet. Zo kunnen scholen duurzaamheid in en op school combineren.

Idee: Combineer de actie Wij willen zon op school met de Groene Voetstappenactie. Bijvoorbeeld via een wedstrijd: welke school verzamelt in de derde week van september de meeste Groene Voetstappen door lopend en fietsend naar school te gaan en wint hiermee een door uw gemeente gefinancierd passend pakket zonnepanelen.