Van 16 t/m 22 september is het weer de Groene Voetstappen actieweek! In deze actieweek besteden leerkrachten extra aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en verkeersveiligheid met behulp van lesmateriaal van Klimaatverbond Nederland. Het doel van deze week is om meer bewust te zijn van de veiligheid rond de school, een bewuste gezonde levensstijl en vooral een bijdrage te leveren aan een beter klimaat door duurzame keuzes.

Gedragsverandering in mobiliteitskeuzesDit jaar gaan weer tienduizenden kinderen in Europa lopend of fietsend naar school voor een beter klimaat. Tijdens de schoolweek van 16 september reizen kinderen lopend, fietsend, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school en verdienen daarmee Groene Voetstapstickers.Voor elke heen- of terugreis die de basisscholieren afleggen krijgen de ze een Groene Voetstap. Willen de scholieren nog een stapje extra zetten? Door tijdens de week maximaal vijf minuten per dag te douchen bespaar je 2,4 kilogram CO2. Of sla het vlees tijdens de actieweek twee dagen over. Hiermee verdienen de leerlingen 2 Gouden Voetstappen! 

Al jaren organiseren wij de Groene Voetstappen actie. Afgelopen jaren reisden tienduizenden basisschoolleerlingen een week lang zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school. Wij wensen alle deelnemende basisscholen en leerlingen veel plezier en succes met het verzamelen van Groene- en Gouden Voetstappen!