In september is het weer zover! Tussen 13 en 19 september 2010 gaan Nederlandse kinderen weer massaal Groene Voetstappen verzamelen! Het Klimaatverbond organiseert de actie voor de vijfde keer.

Het aantal Groene Voetstappendeelnemers groeide de afgelopen jaren snel:

  • nttin 2007 verzamelden ruim 34.000 kinderen uit meer dan 30 verschillende gemeenten Groene Voetstappen en
  • nttin 2008 stonden ruim 70.000 kinderen uit meer dan 60 verschillende gemeenten in de startblokken om zoveel mogelijk voetstappen te verzamelen en
  • nttin 2009 deden maar liefst 96.400 kinderen mee!

De deelnemers gaan een week lang lopend, fietsend en steppend naar school. Bij 'Activiteiten' op de website van Groene Voetstappen kunt u lezen wat scholen, gemeenten en provincies rond de actie organiseren. De actie wordt landelijk afgesloten met de derde kinderklimaattop (maandag 29 november 2010). Alle Groene Voetstappen die in Nederland en in andere landen in Europa zijn verzameld worden aangeboden aan de voorzitter van de VN klimaattop in Mexico. De Groene Voetstappenactie is de Nederlandse versie van de internationale actie ZOOM Kids on the move. De Groene Voetstappenactie vindt plaats binnen de Europese Mobiliteitsweek (voorheen Week van de Vooruitgang). Deze week in het teken van duurzame mobiliteit is het Nederlandse zusje van de European Mobility Week.