Wilt u in de aanloop naar de VN-klimaattop in Parijs lokaal iets betekenen als het gaat om klimaat en duurzame mobiliteit? Faciliteer dan de Groene Voetstappenactie en een lokale Kinderklimaattop en geef daarmee kinderen een stem in hun toekomst. Met Groene Voetstappen gaan kinderen een week lang lopend, fietsend of met het ov naar school. Hiermee verdienen ze stickers voor in hun Groene Voetstappenboekje en krijgen ze ook extra les over klimaat, duurzaamheid, verkeer en schone lucht. Dit jaar is er ook een Gouden Voetstappenmenu, waarin verschillende leuke extra activiteiten worden aangeboden.

Bij een Kinderklimaattop gaan basisschoolleerlingen uit uw gemeente of provincie in gesprek met de lokale bestuurders om zo hun wensen kenbaar te maken voor hun toekomst. Tijdens de lokale top kunnen de kinderen bovendien hun verdiende Groene Voetstappen aanbieden aan de burgemeester, wethouder of gedeputeerde. Klimaatverbond Nederland kan u ondersteunen bij de organisatie.

Voor meer informatie over de organisatie van een lokale Kinderklimaattop kunt u contact opnemen met Cindy Gronouwe via groenevoetstappen@klimaatverbond.nl. Bovendien kunt u de scholen eenvoudig aanmelden voor Groene Voetstappen
op de compleet vernieuwde website www.groenevoetstappen.nl. Aanmelden kan tot 24 juli a.s.!