Bedrijven en instellingen hebben nog veel te winnen op het gebied van duurzaamheid. Netbeheerder Liander organiseert daarom van 10 oktober tot 11 november 2011 de groene kantorenwedstrijd GroeneDaad.nl. Een wedstrijd voor en door kantoren, om Nederland te laten ervaren hoe makkelijk het is om duurzamer te werken: geen woorden, maar Groene Daden!

Zo kan een gemiddeld kantoor op jaarbasis duizenden euro's op de energiekosten en de nodige CO2 uitstoot besparen. Inschrijven voor de wedstrijd is gratis en kan tot 10 oktober op www.groenedaad.nl.

Duurzame gedragsverandering: een kwestie van doen!

Met de wedstrijd op groenedaad.nl wil Liander werknemers en werkgevers laten ervaren hoe makkelijk het is om duurzamer te werken. Bijvoorbeeld het licht uitdoen in ruimtes die niet gebruikt worden, bespaart veel energie en levert bovendien punten in de wedstrijd op. Met de inzet van social media laten deelnemers ook buiten de eigen werkomgeving zien hoe makkelijk energie besparen is. In vijf weken ervaren zij bovendien hoe snel je deze stappen kunt integreren in het dagelijkse doen en laten.

Liander gaat voor duurzame kantoren

Als netbeheerder draagt Liander zorg voor een betrouwbaar transport van gas en elektriciteit in een groot deel van Nederland. Liander werkt daarbij dagelijks aan een duurzamer energienetwerk. Liander organiseert de wedstrijd om duurzaamheid, energie bewustzijn en energiebesparing in kantoren te vergroten.

Meedoen met Groene Daad.nl?

Elk kantoor van elk formaat kan zich tot 10 oktober gratis aanmelden op www.groenedaad.nl. De strijd barst los op 10 oktober en het meest duurzame kantoor wordt op 11 november 2011 bekend gemaakt.