In de afgelopen twee jaar heeft de Lokale Energie Etalage (LEE) ruim 50 inspirerende iconen verzameld, allen aangeleverd door verschillende Nederlandse gemeenten. Met het tonen van de iconen levert dit een schat aan inspiratie op en een mooie beeldende aanvulling van het energieverbruik, opwekking van hernieuwbare energie en energiebeleid van verschillende gemeenten in Nederland.

Meer iconen, meer inspiratie

Onze wens is om deze schatkamer nog verder te vullen met iconen en data. Daarom vragen we je: staat jouw gemeente in de Lokale Energie Etalage? Staan er ook al icoonprojecten in? Zo nee, dan kunnen deze nog steeds aangemeld worden of een reeds geplaatst icoon vervangen.

Meld jouw icoon aan

Het is aan de gemeente om lokale iconen aan te dragen of voorstellen te ondersteunen. Per thema wordt steeds een icoon in de Lokale Energie Etalage gezet. Gemeenten kunnen extra icoonprojecten aanmelden of actualiseren door een mail te sturen naar ariane.lelieveld@klimaatverbond.nl met:

  • nttEen korte beschrijving
  • nttMinimaal één goede foto
  • nttEen link naar meer informatie
  • nttEen contactpersoon

Wanneer u als lokaal energie-initiatief een icoonproject aanmeldt, dan vragen wij hiervoor eerst toestemming aan onze gemeentelijke contactpersoon, alvorens deze wordt geplaatst. Van ieder thema kan er per gemeente één icoon worden geplaatst.

Over de Lokale Energie Etalage

De Lokale Energie Etalage geeft inzicht in energieverbruik, opwekking van duurzame energie en het energiebeleid van jouw gemeente. Op zeven centrale thema's, Wonen, Diensten, Maatschappelijk vastgoed, Hernieuwbare energie, mobiliteit, Industrie en landbouw worden deze gemonitord. Meer weten over het gebruik van de Lokale Energie Etalage? Mail met Martha Klein van de helpdesk: info@lokaleenergieetalage.nl of met Ariane Lelieveld: ariane.lelieveld@klimaatverbond.nl.