‘Iedereen Boer?!’ is het centrale thema van het Dag van de Stadslandbouw congres 2015, dat plaatsvindt op 4 juni in ‘s-Hertogenbosch. Het verwijst naar innovatieve, out-of-the-box dwarsverbindingen die te maken zijn tussen stadslandbouw en duurzame stedelijke ontwikkeling, gezondheid, welzijn en onderwijs. Tijdens dit Nationale Platform gaan zo'n 400 deelnemers (stadsboeren, overheden, markt- en ketenpartijen) in op de vraag hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van de stad, haar bewoners en ondernemers.

Programma
Het programma van het congres op 4 juni is opgebouwd rondom een aantal hoofdthema's, zoals verbinden stad-platteland, sociaal ondernemerschap en gezondheid, participatie en welzijn. Als keynote sprekers treden onder andere Pam Warhurst (Incredible Edible), eating designer Marije Vogelzang en bio-boer Luke Hasell (finalist BBC ‘Food and Farming Awards’ 2014) op. In 24 praktijk- en inspiratiesessies komt een breed scala aan binnen- en buitenlandse praktijkvoorbeelden naar voren, zoals Groenteclub, ROOF FOOD en Stadsboerderij Eyghentijds. Op woensdag 3 juni vinden er werk- en inspiratiebezoeken plaats naar vijf verschillende steden en regio’s in Noord-Brabant.

Nieuwe partners
De editie van dit jaar wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met onder andere de provincie Noord-Brabant, de gemeente ’s-Hertogenbosch, ZLTO en HAS Hogeschool. Door het aangaan van diverse vormen van samenwerking tussen de Dag van de Stadslandbouw en nieuwe partners, wordt het streven naar innoverende verbanden tussen stadslandbouw en relevante sectoren verder versterkt. Naast bestaande partners zoals Platform31 en Wageningen UR, zijn dit jaar Groen Dichterbij, het RIVM, het Nationaal Programma Preventie Alles is Gezondheid en Entente Florale/Vitale Groene Stad nieuw aangehaakt.

Nadere informatie
Locatie: 1931 Congrescentrum Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch
Website: www.dagvandestadslandbouw.nl
E-mail: guido.van.rijkom@dagvandestadslandbouw.nl