De Klimaatverbond Energy Battle is een energiebesparingswedstrijd waarin deelnemers ervaren dat een gemiddelde besparing van 5 tot 10% realistisch en eenvoudig haalbaar is. In het afgelopen stookseizoen namen ruim 50 teams van 18 gemeenten deel.

ntGaat uw gemeente de Energy Battle aan met o.a. Arnhem, Leiden, Alphen aan de Rijn en Haarlem? Schrijf uw gemeente ook in!

Tijdens de Battle ontdekken deelnemers hoe groot de invloed van hun eigen gedrag is op de energierekening en hoe ze eenvoudig kunnen besparen op elektra en gas.

De wedstrijd draagt bij aan de energiebesparingsdoelstellingen van uw gemeente doordat er veel meer bewustwording, kennis en enthousiasme ontstaat bij de deelnemers, bovendien zorgen de tastbare en concrete resultaten voor een daadwerkelijke energiebesparing van 10 tot 15%.

ntStart 10 oktober op de Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober tijdens de Dag van de Duurzaamheid gaat de Klimaatverbond Energy Battle weer van start. Gemeenten besparen met drie teams energie. Bewoners die bewuster omgaan met hun energieverbruik leveren een flinke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente. In de afgelopen jaren deden ruim 2.200 huishoudens mee. De besparingen van deelnemers kunnen oplopen tot meer dan € 300,-. Het belangrijkste is de hoeveelheid CO2 die wordt gereduceerd in de wedstrijd.

Bovendien blijkt dat een groot deel van de gedragsverandering die plaatsvindt, structureel is; ook jaren na de Energy Battle kiezen oud-deelnemers ervoor om hun huis op natuurlijke momenten te verduurzamen, bijvoorbeeld door te isoleren of over te stappen op duurzame energiebronnen.

Kies je team

De gemeente bepaalt zelf welke teams meedoen. Nodig gericht bepaalde doelgroepen uit om energie te besparen. Meedoen kan bijvoorbeeld met ambtenaren van de gemeente, een sportclub, een huurdersvereniging of met de energie coöperatie of energieambassadeurs. Ook basisscholen kunnen meedoen. Zij krijgen dan naast het normale wedstrijdpakket ook een lespakket voor in de klas. De leerlingen gaan thuis én in hun eigen school op onderzoek om energie te besparen.

Alle deelnemers ontvangen een energiedisplay in bruikleen, toegang tot de wedstrijdwebsite en technische ondersteuning. Daarnaast verzorgen we wervingsmateriaal voor de gemeente en verschillende persberichten gedurende de wedstrijd.

ntMeer informatie en aanmelden

Lees meer over de Klimaatverbond Energy Battle op www.klimaatverbondenergybattle.nl download hier de brochure. Meedoen met een school? Neem dan snel contact op met de school, scholen maken nu hun jaarplanning en kunnen dan rekening houden met de Battle in hun planning.

Voor vragen of aanmelding kunt u mailen met Josje Fens of bellen op 088-0238900. Je kunt de Klimaatverbond Energy Battle ook volgen op Facebook: www.facebook.com/KVNEnergybattle