Op 15, 16 en 17 mei vindt de Internationale conferentie van de Climate Alliance, getiteld Together in Transition-Empowering sustainability, plaats in Den Haag. Voor Nederlandse gemeenten met ambities op klimaatbeleid is dit een unieke gelegenheid om hun Europese netwerk uit te breiden en te leren van ervaringen van andere gemeenten in Europa.

Naast een boeiend plenair programma, met onder andere Jan Rotmans over zijn visie op hoe de energietransitie gerealiseerd kan worden, vinden er diverse excursies en parallel sessies plaats.

Op donderdag 16 mei van 14:15-15:45 uur organiseert het Covenant of Mayors een sessie. Hierin zullen een aantal leidende politici van de ruim 4300 gemeenten in Europa die het Covenant hebben ondertekend, uiteenzetten wat hun visie is op de toekomst van het Covenant of Mayors. Hoe gaan ze om met alle uitdagingen die ze tegenkomen en waarom is regionale samenwerking zo cruciaal in het realiseren van je klimaatdoelstellingen? Joan Puigdollers i Fargas (vice president Natural Spaces and Environment van de provinciale raad van Barcelona en raadslid van de gemeenteraad van de stad Barcelona), Arnoud Rodenburg (burgemeester van de Gemeente Midden-Delfland en tevens de Nederlandse ambassadeur van het Netwerk Burgemeestersconvenant) en Dr. Franz Bachmann (loco-burgemeester van de Judenburg in Oostenrijk) leveren hieraan een inhoudelijke bijdrage.

Van 16:15 tot 18:00 uur vindt in het Theater aan het Spui de jaarvergadering van het Klimaatverbond plaats. Tijdens de jaarvergadering presenteert de Vereniging onder andere een film over de Green Deal regionale samenwerking aan de leden en aan enkele vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Klik hier voor meer informatie over de conferentie op de website van de Climate Alliance.

U kunt zich nu aanmelden voor de Climate Alliance Conferentie. Leden van het Klimaatverbond kunnen aan het programma op donderdag deelnemen tegen een gereduceerd tarief van €50,- (€80,- voor deelname inclusief diner). De toegang is gratis voor gemeenten die het Covenant of Mayors willen ondertekenen.