Jeremy Rifkin is de hoofdgast tijdens het jaarcongres van het Gelders Energieakkoord dat op 10 mei wordt gehouden bij IPKW in Arnhem. Na amper 2 jaar werken aan het Gelders Energieakkoord is het gelukt om een stevige happening neer te zetten waar een heuse visionair zijn opwachting maakt.

De derde revolutie

We staan aan de vooravond van een enorme digitale en economische verschuiving, die veel werkgelegenheid gaat opleveren, volgens Rifkin. Dat heeft o.a. grote gevolgen voor de energietransitie: op korte termijn zullen consumenten hun eigen energie met elkaar uitwisselen via internet, op de manier zoals we dat nu ook gewend zijn media. Daarbij zal vooral gebruik gemaakt worden van duurzame energiebronnen, die zonder kostprijs verkregen kunnen worden. Er zijn ook grote veranderingen op komst voor mobiliteit en voor onze manier van produceren: het internet of things veroorzaakt de derde industriële revolutie. Dit en meer zal terugkomen in zijn presentatie op 10 mei a.s.

Jobs, jobs, jobs

Thijs de la Court van Klimaatverbond Nederland zegt hierover: "Jeremy Rifkin komt speciaal voor Gelderland. Best uniek, want hij wordt echt gezien als een van de grote visionairs van dit moment. Heeft het zelfs over de derde revolutie! Dat is een behoorlijke verschuiving in de economie. En hij voorspelt veel werkgelegenheid: ‘Jobs, jobs, lots of jobs’ is een van zijn quotes. Ik vind dat kloppen, want in enkele doorrekeningen, zeker in het verduurzamen van de bestaande bouw, zit enorm veel werk."

Nog kaarten beschikbaar

Om de presentatie van Jeremy Rifkin bij te wonen zijn er nog een aantal kaarten beschikbaar. Deze kan je hier bestellen: http://www.geldersenergieakkoord.nl/jaarcongres-2017. Op deze pagina vind je tevens het volledige programma over jaarcongres 2017.

Gelders Energie Akkoord

Ruim 165 toonaangevende bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties in Gelderland ondertekenden het Gelders Energieakkoord. Ze vinden elkaar in de gezamenlijke ambitie: Gelderland Energieneutraal in 2050. Ieder op zijn eigen wijze, vanuit zijn eigen organisatie en zijn eigen standpunten en verantwoordelijkheden. Maar met één ambitie: samen toewerken naar de energietransitie.