Over 10 jaar zal het heel gebruikelijk zijn om energie via internet met elkaar te delen, zegt de Amerikaanse visionair Jeremy Rifkin. In mei komt Rifkin naar Gelderland, om zijn kennis te delen en te inspireren tijdens het jaarcongres van het Gelders Energieakkoord, op 10 mei vanaf 17.00 uur bij IPKW in Arnhem.


De derde revolutie

We staan aan de vooravond van een enorme digitale en economische verschuiving, die veel werkgelegenheid gaat opleveren, volgens Rifkin. Dat heeft o.a. grote gevolgen voor de energietransitie: op korte termijn zullen consumenten hun eigen energie met elkaar uitwisselen via internet, op de manier zoals we dat nu ook gewend zijn media. Daarbij zal vooral gebruik gemaakt worden van duurzame energiebronnen, die zonder kostprijs verkregen kunnen worden. Er zijn ook grote veranderingen op komst voor mobiliteit en voor onze manier van produceren: het internet of things veroorzaakt de derde industriële revolutie.

Keynote

Rifkin is de hoofdgast tijdens het jaarcongres van het Gelders Energieakkoord op 10 mei bij IPKW in Arnhem. Tijdens het programma brainstormen de deelnemers met elkaar over de nabije toekomst van het internettoekomst. Er worden ca. 800 deelnemers verwacht.

Jeugdcongres

Ook kinderen praten mee in het Gelders Energieakkoord, hun stem wordt tijdens het jeugdcongres op 10 mei ’s ochtends zichtbaar. Het jeugdcongres is het slot van de jeugdcampagne ‘2035: onze toekomst’, waarin basisschoolleerlingen uit alle Gelderse gemeenten meedenken over hun wijk van de toekomst.

Gelders Energie Akkoord

Ruim 165 toonaangevende bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties in Gelderland ondertekenden het Gelders Energieakkoord. Ze vinden elkaar in de gezamenlijke ambitie: Gelderland Energieneutraal in 2050. Ieder op zijn eigen wijze, vanuit zijn eigen organisatie en zijn eigen standpunten en verantwoordelijkheden. Maar met één ambitie: samen toewerken naar de energietransitie.
Meer informatie en aanmeldingen voor het jaarcongres: www.geldersenergieakkoord.nl.