Op zondag 21 september vindt de wereldwijde People’s Climate March plaats. De grootste klimaatmars ooit georganiseerd in New York, Berlijn, Seoul, Parijs, Melbourne, Londen…. en ook in Amsterdam! Dit event is gepland vlak voor een internationale klimaattop in New York waar alle regeringsleiders aanwezig zullen zijn, maar het is ook bedoeld als breder signaal van alle mensen die een duurzamere wereld willen. Het is cruciaal dat er nu stevige maatregelen genomen worden om de aarde leefbaar te houden.

Join the march in Amsterdam!
Laat zien dat je ook een leefbare aarde wilt voor de volgende generaties en dat het tijd is voor een nieuwe economie. Een circulaire economie die draait op duurzame energie, waar andere waarden belangrijk zijn dan groei en hebzucht. We willen het anders!

Event
Individuen en organisaties worden opgeroepen om zondag 21 september mee te doen en te ‘marchen’ naar de kade rondom het EYE Film Museum in Amsterdam. Op hun eigen manier, met beeld, geluid, stil, lopend of anders… en dat vooral ook te laten zien via social media met #peoplesclimate. Zo wordt er een March georganiseerd van de klimmuur naar het EYE, waar je kunt aanhaken. Kijk op de website van 350 en Avaaz voor alle marches die op 21 september georganiseerd worden. Klik hier voor het Facebook-event en volg @PClimatemarchNL.

Programma
Er wordt verzameld om 18.00 uur op de kade bij het EYE Film Museum in Amsterdam. Daar wordt met de aanwezigen en kunstenaars een imposant beeld gecreëerd. Daarbij zullen, naast voordrachten en de theatershow ‘de Barricade’, verschillende artiesten zoals het Nederlands Blazers Ensemble, DJ Isis, Florian Wolff en Justin Samgar hun muzikale bijdrage leveren. Mail voor vragen maria.kolossa@urgenda.nl.

Download hier de visual en hier de poster/flyer.